Hoe schoon is jouw huis eigenlijk?

Wij vroegen jullie: Hoe schoon is jouw huis eigenlijk? Zijn er problemen waar jullie hulp bij nodig hebben? Nou die zijn er en wij hebben weer de antwoorden!
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Hoe Schoon Is Jouw Huis? was natuurlijk het programma dat mama en ik presenteerden bij RTL4 en ooohhh we hebben wat vieze huizen gezien in de zeven seizoenen dat we door Nederland reden. Maar dat waren uiteraard de uitzonderingen, want er was altijd een reden waarom deze huizen zo vervuild waren. En meestal waren die redenen niet leuk, dat kan ik je verklappen. 

Daarom moet ik eerlijk toegeven dat ik nu zo blij ben met mijn blog en mijn Youtube kanaal. Ik kan nu eindelijk rechtstreeks met jullie communiceren en jullie helpen met gewoon alledaagse schoonmaakvragen. Want ook al is het interessant om bij andere mensen binnen te kijken, het is nog beter om gewoon je eigen schoonmaakproblemen op te kunnen lossen. En gelukkig zijn dat bij de meesten van jullie gewoon heel eenvoudige dingen. Vandaag dan ook weer de laatste vragen die jullie hebben ingezonden via Facebook. Hierna gaat mama weer even uitrusten 🙂 ze komt in de toekomst vast nog wel vaker even langs om te helpen hoor!

Vandaag behandelen we de volgende vragen:

  1. Hoe krijg je de doffe laag op je ramen weg?
  2. Hoe maak je glas in lood ramen goed schoon?
  3. Hoe krijg je de glazen douchecabine weer mooi glanzend?
  4. Hoe fris je de stoffen bank weer lekker op?
  5. Hoe maak je spiegels mooi blinkend schoon?

Volg ook mijn Youtube kanaal!

Iedere week deel ik nieuwe tips via mijn Youtube kanaal. En deze groeit heel hard! Volg jij mijn kanaal al? Abonneer je ook en blijf altijd op de hoogte van de laatste tips.

Doffe ramen laten blinken

Hoe krijg je doffe ramen weer mooi blinkend? Ramen wassen is iets wat we allemaal doen, daarom worden er ook vaak vragen over gesteld. Het begint bij de hoeveelheid schoonmaakmiddel dat wordt gebruikt. Dat is meestal té veel. In schoonmaakmiddel zit uiteraard zeep en zeep laat strepen achter, vettigheid. Dus, we beginnen met minder zeep. Om de doffe ramen nu weer mooi blinkend te krijgen pakken we een emmer met lauw warm water en voegen daar een klein scheutje ammonia aan toe. Hiermee doe je de ramen. Daarna pak je een emmer met vers water en een scheutje azijn. Hiermee doe je opnieuw de ramen. Goed afspoelen en opwrijven met een schone, zachte doek. Je zult zien, ze glimmen je tegemoet!

Glas in lood ramen schoonmaken

Glas in lood is lastig. Dit is helaas puur handwerk, want niet alleen het glas is gevoelig, vooral het lood is heel gevoelig en kan gaan roesten. Dus advies van mijn moeder is: het glas én het lood gewoon schoonmaken zoals je ramen schoonmaakt. Met een sponsje, raam voor raam. Vervolgens niet té lang nat laten en met een schone doek goed nadrogen. Vooral het lood. Want als het water in dat lood binnen dringt krijg je roestvorming en dat wil je absoluut voorkomen! Maar ja, het blijft dus toch wel écht een heel grote klus, vooral als je hele huis glas in lood heeft. Veel succes!

Glazen douchecabines mooi maken

Jaaa! Glazen douchecabines, het is inmiddels de meest gestelde vraag op mijn blog én mijn Facebook. Het is echt waar, heel veel van jullie hebben er last van: doffe glazen wanden die je moeilijk schoon krijgt. Nou, daar weet mijn moeder wel raad mee! Het is zeep, zeep, zeep. Logisch natuurlijk in een douche. Maar nu de oplossing. Vul een emmer met lauw warm water en voeg daar een scheut azijn aan toe. De azijn zorgt ervoor dat al die zeepresten en kalkaanslag oplossen. Goed naspoelen met schoon water en droog wrijven met een zachte doek. Nou, zul je zien dat je glazen douchecabine weer prachtig blinkt. Echt waar! En om te voorkomen dat zeepresten en kalkaanslag een kans krijgen kun je de wanden insmeren met autowas. Overigens kun je in plaats van azijn ook citroen gebruiken. Uitpersen in het water en op dezelfde manier gebruiken als azijn. 

Stoffen bank opfrissen

Veel mensen hebben uiteraard een stoffen bank, die na verloop van tijd best een opfrisbeurt kan gebruiken. Begin met goed stofzuigen. Niet alleen het oppervlak maar ook tussen de kussen en kieren. Vervolgens vul je een emmer water en gebruik je een schoon washandje en een blokje Ossengalzeep. Smeer het washandje in met de zeep en wrijf dat over je bank. Even laten intrekken en ondertussen een nieuwe emmer vullen met schoon lauw warm water en een klein beetje witte natuurazijn. Met een schoon washandje weer de bank goed schoon wrijven. Ten slotte de bank zoveel mogelijk droogwrijven met een badhanddoek en een nachtje verder laten drogen. That’s it!

Spiegels mooi schoonmaken

Spiegels mooi streeploos schoonmaken, het is gelukkig niet moeilijk! vul een emmertje met lauw warm water, een paar druppels afwasmiddel én een scheutje witte natuurazijn. Dit gebruik je om de spiegels in te wrijven met bijvoorbeeld een spons. Vervolgens neem je een wisser om de spiegels schoon te maken. Maar! Hier is de maar, zorg bij iedere strook die je met de wisser schoonmaakt dat je de wisser met een doek weer droog maakt. Dit is essentieel om je spiegels weer mooi blinked en streeploos schoon te krijgen. Na poetsen met een schone katoenen doek en dan zijn de spiegels weer prachtig!

Op de hoogte blijven!

Nou, ik hoop dat je wat aan onze antwoorden hebt gehad. Volgende week weer een gewone tip. Ik ben natuurlijk in de tussentijd heel erg benieuwd naar wat jullie allemaal nog voor handige tips en tricks hebben. Deel ze hieronder, of op mijn Facebook pagina. En wil je op de hoogte blijven van meer handige schoonmaaktips? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief of volg mijn Youtube kanaal voor mijn wekelijkse tips.