Shake it baby, afvallen met een maaltijdshake is nog steeds heel effectief

Afvallen met een maaltijdshake, het is nog steeds een effectieve manier om snel kilo’s te verliezen en voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Dit komt omdat de shakes zijn verrijkt met eiwitten, terwijl ze wel minder calorieën bevatten waardoor je makkelijker in een calorietekort komt. Wanneer je gaat afvallen met maaltijdshakes is het dus verstandig om voor een kwalitatieve variant te gaan. Hoe werkt afvallen met shakes? En wat is het verschil met een eiwitshake dan precies? In dit artikel leggen we het je uit.

Zo werkt afvallen met shakes

Afvallen met een maaltijdshake is een toegankelijke en snelle manier om gewicht te verliezen. Dit komt omdat de shakes zijn verrijkt met eiwitten, maar in totaal minder calorieën bevatten dan een normale maaltijd. Deze samenstelling van een shake zorgt ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt, omdat eiwitten er bijvoorbeeld langer over doen om af te worden gebroken dan koolhydraten of vetten.

Afvallen met een maaltijdshake is verantwoord, omdat deze vaak alle bouw- en voedingsstoffen bevatten die je lichaam nodig heeft. Tot slot is het ontzettend gemakkelijk in gebruik: meng de poeder met water en je kunt de shake opdrinken. Zo gepiept dus!

Eiwitshakes vs. maaltijdshakes: het verschil

Misschien ben je even in de war, want er bestaan toch ook eiwitshakes? En wat is dan precies het verschil tussen een maaltijdshake en een eiwitshake? In principe zijn de eiwitshakes niet bedoeld om mee af te vallen.

De eiwitshakes worden voornameljk gebruikt door sporters die werken aan spierbehoud en -opbouw. Een eiwitshake hoeft dus niet echt aan een bepaalde samenstelling te voldoen om een volwaardige maaltijd te vervangen. Wanneer je wilt afvallen, is een maaltijdshake dus een betere keuze.

Welke maaltijdshakes zijn dan het beste?

Er zijn er nogal een aantal verkrijgbaar op de markt tegenwoordig. Toch heeft de ene een betere samenstelling dan de anderen. Vaak zijn termen als “snel afvallen” en “afvallen zonder honger” een flinke marketingtruc, want het kan zomaar zijn dat de shakes vol met suiker zitten of te weinig eiwitten bevatten. Bij het kiezen van een shake is het verstandig om op de volgende dingen te letten:

● De shakes bevatten weinig tot geen suikers

● De shakes hebben een hoog eiwitgehalte (>25 g per portie)

● De shakes bevatten meerdere soorten eiwitten

● De shakes bevatten voldoende vezels, vitamines en mineralen

● De shakes voldoen aan de wettelijke eisen om als maaltijd vervanger gezien te worden