Keuken schoonmaken en opruimen

De keuken schoonmaken vind ik een absolute noodzaak. En dan bedoel ik niet grondig schoonmaken maar gewoon netjes bijhouden en opruimen. Ik laat je zien hoe ik dat dagelijks doe en hoe makkelijk het kan zijn!
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Bij mij is de keuken schoonmaken een dagelijkse klus. Ik vind dat een keuken netjes, overzichtelijk en schoon moet zijn. En dat wil niet zeggen dat ik dagelijks grondig schoonmaak. Nee, dat doe ik eens in de maand. Maar als je het vervolgens dagelijks bijhoudt, heb je altijd een schone, nette keuken waar je ontspannen in kunt werken. 

Ik begin met de vaat

Soms kom ik in huizen waar de vaat hoog staat opgestapeld. Het aanrecht is bezaaid met kopjes, bekers en kruimels. Zo kun je niet werken zeg ik dan altijd! Dus ik begin altijd met hetgeen makkelijk is weg te werken. Zo creëer je ruimte, overzicht én niet onbelangrijk: snel resultaat! Haal de vaatwasser leeg als er nog vaat in zit. Maak de machine direct schoon. Ik doe dat altijd met een hygiënisch doekje, zodat alle wanden, randen en hoekjes weer netjes zijn. Nu kun je de vaatwasmachine vullen met de vuile vaat. Vaatwastabletje erin en klaar is Kees!

Volg mij op Youtube!

Iedere woensdag is het Super Sop Woensdag en deel ik een nieuwe tip via mijn Youtube kanaal. Abonneer je dus ook en blijf op de hoogte van mijn tips en tricks!

Keuken schoonmaken met een soppie

Nu het aanrecht leeg is kan het worden schoongemaakt. Net als de buitenkant van de kastjes, het fornuis en de spoelbak. Ik maak eerst een simpel sopje in een emmer, of in de spoelbak. Vul met lauw warm water, doe er een dopje schoonmaakmiddel in. That’s it, zo weinig mogelijk schoonmaakmiddel is het beste. Met mijn inmiddels wel bekende oude sokken ga ik aan de slag. Een hand nat, één hand droog. Kent u de film The Karate Kid nog uit de jaren 80? ‘Wax on, wax off’. Nou, zo dus 🙂 Dan nog even stofzuigen en klaar ben je! Tijd voor koffie.

Blijf op de hoogte!

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Of misschien hebben jullie ook handige tips waarmee jullie de keuken schoonmaken? Laat hieronder een berichtje achter of deel je ervaringen op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn Youtube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruikte bij de keuken schoonmaken, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 Blue Wonder schoonmaakmiddel: http://bit.ly/35kaVL6
👉 Stofzuiger: http://bit.ly/362VIOV
👉 Hygiënsche schoonmaakdoekjes: http://bit.ly/2RbMLP4
👉 Dreft vaatwastabletten: http://bit.ly/2DIvTY8