Zweetplekken uit je kleding halen doe je zo!

Zweetplekken uit je kleding halen is in mijn ervaring een fluitje van een cent. De enige manier wat mij betreft is ouderwets: inweken.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Vroeger was inweken heel gewoon. Vandaar dat mijn eeuwige Biotex Blauw of Groen zo populair was. Ik gebruik het nog steeds heel veel voor allerlei schoonmaak klusjes. Maar tegenwoordig hebben we natuurlijk nauwelijks nog tijd om uitgebreid in te weken, voor te wassen, noem maar op.

Inweken werkt wel het beste!

Toch is het principe van inweken nog steeds heel goed. Het werkt wel gewoon het beste. Gelukkig hebben fabrikanten daar eenvoudige variaties op gemaakt. Dus je kunt nu wel nog steeds ‘inweken’ maar dan met een spray of vloeibaar middel. Ik maak daar dan ook volop gebruik van. Vooral als je zweetplekken uit je kleding wil halen. Een vraag die mij heel vaak gesteld wordt. Zoals die gele vlekken…brrrrr!

Dit zijn mijn favoriete schoonmaakproducten

Heel veel mensen vragen mij altijd welke schoonmaakproducten ik gebruik. Daarom heb ik ze hier op mijn website op een rijtje gezet voor je. Ik weet zeker dat ze je goed kunnen helpen om je huishouden makkelijk en snel op orde te krijgen.

Zweetplekken uit je kleding halen

Wat ik doe is heel eenvoudig. Ik spuit of smeer de zweetplek op mijn kledingstuk in met wat inweekmiddel. Laat dit intrekken en daarna was ik het gewoon volgens de voorschriften. Het inweken doe ik eigenlijk al direct nadat ik het kledingstuk heb gedragen. Meestal ligt het kledingstuk dan toch een of twee dagen in de wasmand voordat ik voldoende was heb verzameld om de machine te laten draaien. Dus als je dan alvast het inweekmiddel op de plek aanbrengt, kan het gewoon z’n werk doen terwijl het ligt te wachten.

Schoon zweten

Tja, zweten doen we (als het goed is) allemaal. De één zweet als een buffel, de ander nauwelijks. De één heeft een sterke zweetgeur als het gebeurt, de ander ruikt naar bloemetjes. Iedereen is anders. Maar, je kunt wel een paar dingen zelf doen. Veel water drinken helpt bijvoorbeeld om ‘schoner’ te transpireren. Het is net als met je urine. Drink je veel water, dan ruikt je urine nauwelijks en wordt het vrijwel doorzichtig. Met zweet gebeurt eigenlijk precies hetzelfde. Verder is gezond eten natuurlijk ook goed. Afvalstoffen verdwijnen via transpiratie. Dus eet en drink je gezonder, dan transpireer je ook gezonder.

Blijf op de hoogte!

Nou, ik hoop natuurlijk dat jullie wat aan mijn tip hebben gehad. Ik ben ook weer heel benieuwd naar jullie eigen tips en tricks. Maar nog belangrijker: heb je een vraag? Deel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn Youtube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruikte in de video, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 Biotex Groen (vloeibaar): http://bit.ly/biotex-groen-vloeibaar
👉 Biotex Groen (poeder): http://bit.ly/biotex-groen
👉 Biotex Groen (vloeibaar): http://bit.ly/biotex-blauw