De keuken schoonmaken is een eitje!

De keuken schoonmaken is een belangrijke taak. Maar je wil er niet té lang mee bezig zijn. Daarom heb ik wat handige tips om lekker snel weer klaar te zijn.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0
Keuken schoonmaken
Daarom heb ik vandaag handige tips voor je om lekker vlot door de keuken heen te gaan, maar het wel hygiënisch schoon achter te laten. Het blijft een plek waar volop bacteriën zitten, die je liever kwijt bent dan rijk!

Lekker bakkie koffie

Wat doen we allemaal in de keuken? Nou ik zet ‘s ochtends als eerste een lekker bakje koffie. Voordat ik ook maar iets anders doe moet ik koffie hebben gehad. En dan wil ik natuurlijk wel een schoon bakje koffie. Maak daarom regelmatig het koffiezetapparaat schoon. Het maakt niets uit welke machine je hebt, het is belangrijk deze schoon te houden én te ontkalken. Vergeet ingewikkelde en dure middeltjes, je kunt dit gewoon doen met wat azijn (natuur- of schoonmaakazijn). Giet het puur of verdund met water in je apparaat en laat goed doorlopen. Gooi je eerste bakkie ook weg voor alle zekerheid, je wil niet vieze prut binnen krijgen!

Afzuigkap ontvetten

Iedereen kent het wel: een plakkerige, vette afzuigkap die je nooit goed schoonmaakt. En zodra je het wel wil doen vervloek je jezelf dat je het niet eerder hebt gedaan! Het is eigenlijk heel eenvoudig. Verwijder het filter, dat van kunststof is, uit het frame. Maak een sopje van heet water met afwasmiddel en een scheutje ammonia. Trek bij dit soort klusjes goede werkhandschoenen aan en maak de onderdelen schoon met het sopje. Je zult zien dat het vet eraf vliegt door de ammonia. Als het weer blinkt van geluk…bijhouden!

Vieze kookplaat

Is de kookplaat vies? Ga dan niet met schuurmiddel aan de slag! Draag wel schoonmaakhandschoenen en verdeel pure ammonia over de plaat. Laat deze even intrekken. Kook ondertussen water en giet dit er langzaam overheen. Laten afkoelen en met een lapje schoonvegen. Eventueel nog een keer herhalen en tot slot goed droogwrijven.

Vieze luchtjes zo weg

Heb je een kookplaat en vieze luchtjes van vis of iets anders? Zet een vuurvast schaaltje met azijn en een paar kruidnagels op de afkoelende plaat. Heb je een gasfornuis, zet dan een pannetje met hetzelfde mengsel op een laag vuurtje. Geurtjes zijn zo weg!

Keuken schoonmaken met cola

Cola is slecht voor je lichaam, maar geweldig voor de schoonmaak! Als je een flink aangebrande pan hebt doe ere dan een laagje cola in. Even op een laag vuurtje laten pruttelen en voila, de aangebrande bodem kun je zo schoonvegen.

Meer handige tips?

Op zoek naar meer handige tips en weetjes voor het huishouden? Bekijk mijn Grote Super Sopgids! En, met de handige Vlekkenwijzer in mijn boekje heb je voor iedere vlek een oplossing.