Het huis ontgeuren en lekker fris laten ruiken

Je huis ontgeuren en weer lekker fris laten ruiken, hoe doe je dat zonder allerlei spraytjes en flesjes? Ik heb 4 tips, plus een bonus tip!
463 keer gedeeld
0
0
0
463
0
0

Niemand wil een vies ruikend huis. Nee! Het moet lekker fris zijn en je energie geven. Want zeker nu brengen we hartstikke veel tijd door in ons huisje, dus dat moet goed zitten. 

Tip 1: Heerlijke frisse lucht

De eerste tip is de makkelijkste. Maar toch vergeten we het vaak te doen. Daarom blijf ik het steeds herhalen: lucht je huis iedere dag! Onze huizen zijn goed geisoleerd tegenwoordig. Wat natuurlijk hartstikke goed is, vooral voor onze energierekening. Maar het heeft wel tot gevolg dat het snel heel muf kan worden in huis. Het kan zelfs de oorzaak zijn van die zeurende koppijn die je misschien hebt. Ik gooi daarom ‘s ochtends als eerste de ramen en deuren open. Zelfs in de winter! Laat die frisse lucht maar binnenkomen, daar heb je de hele dag profijt van.

Tip 2: Natuurazijn

Sigarettenrook, stinkende parfums, natte honden, noem het maar op. Er zijn tal van oorzaken voor die nare geurtjes in huis. Maar wat het ook is, natuurazijn kan alles aan. Wie mij al lang genoeg volgt weet dat natuurazijn NOOIT maar dan ook echt nooit ontbreekt in mijn keukenkastje. Het ontkalkt, het ontvet en het neutraliseert geurtjes. Dus, als er vervelende geurtjes bij mij thuis in de lucht hangen, dan zet ik gewoon een paar bakjes met natuurazijn neer. Je zult zien, of beter gezegd ruiken, dat het heerlijk fris wordt in huis.

Tekst gaat verder onder de video

Tip 3: Soda of koffiedik

Tja, maar wat natuurazijn kan, kunnen sodakorrels ook. Natuurlijk niet alles, maar wel als het om nare geurtjes gaat. Heb je dus geen natuurazijn in huis, pak dan wat soda uit je keukenkastje en vul daarmee een bakje. Soda neutraliseert ook geurtjes én het neemt ook nog eens vocht op. Kijk, dat doet natuurazijn dan weer niet. Dus is het aan de vochtige kant in huis, dan helpt soda daar dus ook bij.

Maar wat heb je nog als je én geen natuurazijn én geen soda in huis hebt? Koffiedik. Ja, gewoon het restant van de koffie als je ‘s ochtends een pot hebt gezet. Koffiedik helpt ook nare geurtjes tegengaan. Zelfs in je koelkast! Niet weggooien dus, gewoon hergebruiken.

Tip 4: Waspoeder op de vloer

Ik heb al vaker deze tip gedeeld met jullie, maar het werkt zo goed. Waspoeder opzuigen met je stofzuiger. Ik strooi altijd waspoeder of voorwaspoeder op de vloer en zuig dat vervolgens op. Door de warmte van de motor in je stofzuiger komt die heerlijke waspoeder geur vrij. Dat verspreidt zich door het hele huis en laat een heerlijke geur achter. Alsof je net je huis in de wasmachine hebt gestopt! Mmmmm, heerlijk.

Bonustip: Vanille in een pannetje

We vinden de geur van een heerlijk pannetje met eten ook heel uitnodigend. Maar zo kun je natuurlijk ook iets anders in de pan doen. Mijn grootmoeder deed dat altijd met vanillestokjes. Ze legde ze na gebruik in een pot met suiker om vanillesuiker te maken, maar je kunt ze natuurlijk ook zachtjes laten pruttelen op het vuur. Dat verspreidt een heerlijke vanillegeur door het huis en dat is in deze tijden al helemaal lekker. Heerlijk begin van de wintertijd!

Blijf op de hoogte!

Ik hoop jullie weer wat aan mijn tip hebben gehad. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie tips, tricks en ervaringen. En, heb je een vraag? Stel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂