Zo maak je je houten snijplank hygiënisch schoon

Je houten snijplank schoonmaken is heel erg belangrijk! Weet je hoeveel bacteriën erin achterblijven als je dit niet doet? Maar met deze natuurlijke methode, die ook door slagers wordt gebruikt, word je houten snijplank én je plastic snijplank weer helemaal hygiënisch schoon.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

In deze tijden van virussen die zich in rap tempo verspreiden, is het ook goed om even stil te staan bij de bacteriën die we iedere dag in huis hebben. Bacteriën die gevaarlijk zijn en die heel makkelijk verwijderd kunnen worden. Vandaar dat ik het wil hebben over hoe we onze houten snijplank schoonmaken. Want oh, oh, oh die kunnen zoveel narigheid veroorzaken!

Eindig niet ook op de eerste hulp!

Wist je bijvoorbeeld dat er meer dan 700.000 mensen jaarlijks in ons land eindigen op de spoedeisende hulp? Alleen maar omdat ze in aanraking zijn gekomen met een gevaarlijke bacterie in de keuken. Daarbij is de houten of plastic snijplank de belangrijkste bron. Net als het bekende gele doekje. Brrrrrr! Het frustrerende hieraan is: het had zo makkelijk voorkomen kunnen worden!

Dit zijn mijn favoriete schoonmaakproducten

Heel veel mensen vragen mij altijd welke schoonmaakproducten ik gebruik. Daarom heb ik ze hier op mijn website op een rijtje gezet voor je. Ik weet zeker dat ze je goed kunnen helpen om je huishouden makkelijk en snel op orde te krijgen.

Houten snijplank schoonmaken, hoe dan?

De houten snijplank schoonmaken, hoe doen we dat? Ik kan er natuurlijk eindeloos over doorpraten, maar daar hebben jullie niets aan. Jullie willen weten hoe je het het beste gewoon kunt doen. Heel eenvoudig! Je hebt nodig: zout, citroen en een borsteltje of schuursponsje. Zout gaat de groei van bacteriën tegen. Daarom zijn we ook altijd zo goed in het pekelen van dingen. Dat is om het langer houdbaar te maken. Citroen ontvet heel goed en zorgt ervoor dat vlekken verdwijnen. Dus die twee samen is een goede combinatie. Alleen ‘schoonmaken’ met citroen is echt niet voldoende. Die tip lees je ook wel eens online. Maar citroen verwijdert geen bacteriën!

In 3 stappen bacterievrij schoonmaken

Strooi het zout over je houten snijplank. Verspreid het citroensap ook over de plank. Heb je geen citroenen in huis (zoals ik niet had tijdens het opnemen van mijn tip) dan kun je prima een flesje citroensap gebruiken. Gebruik nu een borsteltje of schuursponsje om de houten snijplank goed schoon te maken. Spoel het af onder de hete kraan en dep het droog met keukenpapier. Meer hoef je niet te doen! Makkelijk toch?

Blijf op de hoogte!

Nou, ik hoop natuurlijk dat jullie wat aan mijn tip hebben gehad. Ik ben ook weer heel benieuwd naar jullie eigen tips en tricks. Maar nog belangrijker: heb je een vraag? Deel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn Youtube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruikte in de video, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 Citroen spuiter: http://bit.ly/citroenspray