Ongewone schoonmaakmiddelen uit je keukenkastje

We hebben ze gewoon in ons keukenkastje staan en kunnen ermee schoonmaken. Deze ongewone schoonmaakmiddelen zijn absolute alles kunners!
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Iedere week deel ik schoonmaaktips bij het Algemeen Dagblad online (inclusief een handige video!). Dit keer laat ik zien wat je kunt doen met deze ongewone schoonmaakmiddelen, waarvan je waarschijnlijk niet wist dat je ze ook op een andere manier kunt gebruiken. Pindakaas bijvoorbeeld, of tomatenketchup. Je hebt het in je keukenkastje staan en nu kun je ze ook toevoegen aan je schoonmaakmandje!

Tip 1: Koper poetsen met ketchup

Mij is ooit verteld dat deze tip heel vroeger al gebruikt werd in de scheepvaart. Daar hebben ze natuurlijk koperen scheepsbellen en ja, die moeten ook opgepoetst worden. Toen werd het gedaan met tomaten. Maar ja, dat kan natuurlijk ook met tomatenketchup. Het werkt heel erg goed. Wat tomatenketchup op het koper smeren, even laten intrekken en goed uitboenen met een zachte doek. Net zoals je bij koperpoets te werk gaat. Maar nu dan met tomatenketchup.

Tip 2: Zilver poetsen met tandpasta

Nu hebben we het koper gepoetst, laten we dan ook meteen maar het zilver meepakken! Ik doe het zelf toch nog steeds het liefste met gewone ouderwetse zilverpoets. Maar, ook mij gebeurt het af en toe dat ik het dopje niet goed heb gesloten en mijn zilverpoets helemaal is uitgedroogd. Oh jee, oh jee, want er komt bezoek en wat nu? Nou, dan kan tandpasta uitkomst bieden. Met tandpasta kun je perfect zilver poetsen, zoals je het ook met zilverpoets zou doen. Maar…inderdaad er is een maar, doe dit niet te vaak. Dat is niet goed voor je zilver. In tandpasta zit licht schuurmiddel, dus voor een keertje kan. 

Lees ook

5 basis schoonmaakmiddelen

Tip 3: Geef je bloemen wat suiker

Suiker is voor ons natuurlijk niet heel erg goed. Toch worden onze bloemen er heel erg blij van. Sterker nog, ze bloeien niet alleen op van een klontje suiker, maar blijven ook net iets langer goed. Heerlijk toch als je net iets langer van je bos bloemen kunt genieten. 

Maar ook onze kaas of koekjes worden blij van wat suiker. Weliswaar om andere redenen. Als je namelijk een suikerklontje in je koektrommel legt dan neemt dit klontje vocht op. Daar blijven je koekjes heerlijk krakend van. En wat betreft je kaas, die vindt het ook heerlijk als er minder vocht is. Goed tegen schimmel! 

Tip 4: Rode wijnvlekken en melk

Wist je dat rode wijnvlekken heel goed te behandelen zijn met lekkere volle melk? Als je de plek direct behandelt met de volle melk, dan heb je de meeste kans dat deze als sneeuw voor de zon verdwijnt. Je kunt het ook even in de volle melk laten weken. Maar de combinatie is heel goed. Dus niet direct als een gek boenen, want dan maak je de vlek vaak erger. Rustig blijven en dan pas handelen!

Tip 5: Smeer er maar pindakaas op!

Nou, hoe leuk is het om te zeggen: “maak je geen zorgen, ik maak het wel even schoon met wat pindakaas!” Ik denk dat de meeste mensen je voor gek verklaren. Toch kan pindakaas heel nuttig zijn. Zoals bij kauwgom bijvoorbeeld. Door het vet van de pindakaas komt de kauwgom los en kun je deze makkelijk verwijderen. En daarna neem ik direct een boterham met pindakaas, want oooohhh ik vind het heerlijk!

Blijf op de hoogte!

Ik hoop jullie weer wat aan mijn tips hebben gehad. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie tips, tricks en ervaringen. En, heb je een vraag? Stel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Bekijk hier mijn tips!