Zelf de gevel van je huis schoonmaken doe je zo!

De gevel van je huis schoonmaken moet regelmatig gebeuren. Maar hoe ga je hierbij te werk als je dit gewoon zelf wilt doen?
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

De gevel van je huis is het eerste wat mensen zien wanneer ze bij je langskomen. Het is dan ook belangrijk om deze regelmatig schoon te maken en te houden. Hierdoor ziet je huis er niet alleen mooi uit, maar voorkom je ook problemen. Denk bijvoorbeeld aan vocht in de muren en aantasting van het metselwerk. Ik heb vier tips hoe je het beste de gevel van je huis schoon kunt maken.

Bepaal het type vervuiling

Voordat je begint met het schoonmaken van de gevel, is het belangrijk om te bepalen met welk type vervuiling je te maken hebt. Op die manier kun je de beste methode kiezen voor het reinigen van je gevel. Ook is het belangrijk om te weten van welk materiaal de gevel is gemaakt. Zo kun je de juiste reinigingsmethode kiezen. Gebruik je de verkeerde methode, dan kan dit schade veroorzaken.

Hogedrukreiniger is niet altijd de beste oplossing

Een veelgebruikte methode om de gevel schoon te maken is door middel van een hogedrukreiniger. Dit komt doordat we er vaak al één in de schuur hebben staan of we kennen iemand met een hogedrukreiniger.

Hoewel dit in sommige gevallen een effectieve methode kan zijn, is het niet altijd de beste keuze. Bij gebruik van een hogedrukreiniger bestaat namelijk het risico dat het metselwerk of de voegen schade oplopen. Gebruik daarom liever een lage druk reinigingsmethode of maak gebruik van een chemische reinigingsmethode.

Maak gebruik van milde schoonmaakmiddelen

Wanneer je zelf aan de slag gaat met het schoonmaken van de gevel, is het belangrijk om milde schoonmaakmiddelen te gebruiken. Agressieve middelen zoals bleek of zoutzuur kunnen schade veroorzaken aan zowel de gevel als de natuurlijke omgeving. Gebruik liever een milde zeepoplossing of kies voor een speciaal reinigingsmiddel dat geschikt is voor jouw type gevelmateriaal.

Werk van boven naar beneden

Het klinkt logisch, maar het is wel belangrijk. Wanneer je de gevel schoon gaat maken, is het belangrijk om van boven naar beneden te werken. Op deze manier voorkom je dat het vuil naar beneden loopt en zich opnieuw hecht aan het reeds schoongemaakte oppervlak. Begin dus bijvoorbeeld bij de dakrand en werk zo langzaam naar beneden toe.

Liever een professional?

Twijfel je over de juiste aanpak of is het een enorme klus? Dan is het verstandig om de gevelreiniging te laten doen door professionals. Bezoek provareiniging.nl en laat je informeren over de beste oplossing voor jouw specifieke situatie.