Vaatwasser schoonmaken én schoonhouden

De vaatwasser schoonmaken, hoe doe je dat? Ik heb drie makkelijke tips die je direct kunt gebruiken om je vaatwasser niet alleen schoon te maken, maar ook schoon te houden!
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0

Ik heb drie makkelijke tips om het beste resultaat te bereiken. En zodra je ze hoort zullen de meeste mensen waarschijnlijk zeggen: “Nou, dat is toch logisch!” Toch doen heel veel mensen het nog steeds niet. Dus, voor eens en voor altijd gaan we het samen oplossen. Maar ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar jullie eigen ervaringen, jullie tips én jullie vragen. Laat hier onder mijn blog een bericht achter, stel je vraag op mijn Youtube kanaal of op mijn Facebook pagina.

Te veel vaat in de vaatwasser

Het eerste dat meestal fout gaat is de hoeveelheid vaat die we in de vaatwasser doen. Te veel vaat om precies te zijn. We proberen zoveel mogelijk vaat erin te proppen want je wil niet twee keer de machine laten draaien. Dan gooien veel mensen het er gewoon in, in plaats van het goed geordend in te ruimen. De vaat heeft ruimte nodig, dus ruim de vaatwasser netjes in én doe er niet te veel in! Het enige wat dan nodig is, is een goed vaatwastablet.

Vaatwasser schoonmaken

De vaatwasser is klaar, je haalt de vaat eruit en ruimt het op. Maar daar stopt het niet. We willen de vaatwasser schoonmaken én schoonhouden! Controleer de machine dus op etensresten. Ga er nog even met een doekje doorheen zodat alles écht schoon is. En laat de vaatwasser een kwartiertje openstaan om het vocht goed te laten verdampen.

Hoge temperaturen

Ten slotte is het goed om de vaatwasser af en toe gewoon op 50 graden te zetten. Hoge temperaturen zijn goed om alles hygiënisch schoon te maken. Veel mensen doen dat niet vanwege het milieu of om geld te besparen. Maar mijn advies is: niet doen! Hoge temperaturen zijn af en toe ook heel goed. Dus zet ‘m even wat hoger!