Lentekriebels in mijn bolletje!

Het is lente, dus ik heb weer lentekriebels in mijn bolletje. Daarom wat handige tips om het voorjaar goed te beginnen en je huis weer lente-klaar te maken.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Nu we echt beginnen te merken dat het lente is, fris ik mijn leven altijd weer even op. Hoe? Heel eenvoudig. De ramen en deuren gaan open én ik breng weer kleur in mijn huis. Voor mij is de voorjaarsschoonmaak niet alleen goed schoonmaken (dat doe ik namelijk altijd al, dus hoef het alleen maar bij te houden). Nee, de voorjaarsschoonmaak is voor mij ook even een opfrisbeurt voor het huis. Letterlijk opfrissen. De donkere kleuren verban ik naar de kast en er komen weer vers geurende bloemen in huis. Je geest wil namelijk ook wat!

Hoofdpijn en wintermoeheid

Via mijn blog, mijn Facebookpagina én mijn Youtube kanaal krijg ik regelmatig vragen van jullie. Fantastisch! Want dat is waarom ik mijn blog ben begonnen. Louise is één van die bezoekers met een vraag en zij vroeg mij waarom ze toch altijd zo’n last heeft van hoofdpijn en moeheid tijdens de wintermaanden. Zodra ze weer lentekriebels voelt verdwijnt dat allemaal als ‘sneeuw voor de zon’. Ha! Dat is heel eenvoudig. Instinctief houden we namelijk onze ramen en deuren gesloten als het koud is. Logisch, maar eigenlijk heel onwenselijk. De temperatuur gaat omhoog en we kruipen onder een deken op de bank. Lekker natuurlijk, maar ook de reden waarom we té weinig zuurstofrijke lucht inademen. En dat geeft die nare hoofdpijn en loomheid. Gooi ook ‘s winters dus even de ramen en deuren open zodat het huis goed kan luchten. Zodra het lente wordt doen we het automatisch en komt er voldoende frisse lucht binnen. Maar als we het standaard iedere dag doen doen is het probleem zo opgelost!

Lentekriebels in huis

Maar de geest wil niet alleen gestimuleerd worden met frisse, zuurstofrijke lucht van buiten. Nee! Kleur, licht en opgeruimde ruimtes stimuleren ons ook en zorgen voor een opgewekt lentegevoel. Wie wil dat nu niet?! ‘s Winters zorg ik er altijd voor dat mijn huisje lekker knus en gezellig is met bijpassende winterkleuren en -attributen. De kleuren zijn wat donkerder, de kleedjes wat knusser en het licht wat gedempt. Maar het is nu voorjaar, dus dat kan allemaal terug de kast in. Ik koop weer witte kaarsen, fleurige bloemen en met een paar kleine accessoires, zoals gekleurde kleedjes of dekens, breng ik weer lucht in huis. Je zult zien, het maakt een wereld van verschil!

Voorjaarsschoonmaak zooo ouderwets!

De week voor Pasen is het traditioneel voorjaarsschoonmaak. Maar bij het gebruik van dat woord kreeg ik laatst heel veel reacties van jullie over hoe ‘ouderwets’ dat is. Mee eens! Althans, deels 🙂 Natuurlijk is die grondige voorjaarsschoonmaak van onze moeders en grootmoeders een beetje achterhaalt. Vertel het niet aan mijn moeder dat ik dat heb gezegd, want die zal het er hartgrondig mee ONEENS zijn! Maar goed, ik begrijp dat het een beetje een ouderwets concept is voor de moderne huishoudens van tegenwoordig. Toch zit er wel nog steeds een kern van waarheid in de voorjaarsschoonmaak. Uiteraard is ons huis altijd schoon en opgeruimd, dus maakt het jaargetij geen verschil. Mentaal is de voorjaarsschoonmaak echter wel heel positief. Het is namelijk een moment waarop je je ontdoet van dat zware, lome gevoel en de lentekriebels binnenlaat. Daarom ben ik een groot voorstander van het transformeren van je huis. Niet alleen voor de lente, maar gewoon voor ieder seizoen!