Mijn slaapkamer geheimen onthuld!

Na al die jaren onthul ik eindelijk mijn slaapkamer geheimen! En ze zijn niet mals kan ik je verklappen! Hopelijk heb je er wat aan in je eigen slaapkamer.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0

Geheimpje 1: Je bed opmaken

Ja, we hebben allemaal geleerd van ons moeders dat we netjes ons bed moeten opmaken. En ik ga je nu verklappen dat je dat juist NIET moet doen! Je mag je bed vanaf nu lekker onopgemaakt laten, maar…alleen als je het dekbed openslaat. Ik heb al vaker uitgelegd dat je je bed lekker open mag laten, maar nog een keer dan. 

Het is belangrijk dat je je bed voldoende laat luchten. Wij transpireren met z’n allen ongeveer een half liter vocht per persoon per nacht. Dat vocht moet uit je bed kunnen. En dat kan alleen maar als je het bed goed lucht. Waar gaat het anders naartoe als je dekbed alles afdekt? Het is overigens niet alleen belangrijk voor je matras, maar ook om te voorkomen dat de welbekende huisstofmijt de kans krijgt lekker door te leven in je bed. Ze hebben namelijk voldoende vocht nodig om te overleven en als we ze die voedingsbodem geven, tja waarom zou je dan vertrekken?

Geheimpje 2: Vanavond heb ik hoofdpijn schat!

Eigenlijk beter gezegd: “Vanavond heb ik geen hoofdpijn schat, maar ga jij maar lekker slapen! Het is wel goed met jou vanavond 😉 ” Wij vrouwen hebben het vaak al druk genoeg en dan wil je ‘s avonds heerlijk kunnen ontspannen en lekker kunnen slapen. Hoeveel je ook van je man houdt, begrijp me niet verkeerd! Dus voor die avonden dat je even niets aan je hoofd wil hebben: leg een zakje lavendel onder het kussen van je schatje en hij zal heerlijk wegdommelen voordat hij überhaupt in de gaten heeft dat hij zin had in een heerlijke knuffelpartij.

Lavendel geeft namelijk een geur af die bewezen ontspannend is. Uit onderzoek blijkt zelfs dat ook de kunstmatige geur van lavendel al van invloed kan zijn. Dus als je niet het echte blaadje kunt vinden, kun je ook een lavendel kaarsje aansteken. Maar ja, de echte lavendel is natuurlijk het lekkerste. Let wel op dat je het niet gebruikt op plekken waar je juist voldoende alert moet zijn, zoals in de auto. Je wil niet in slaap vallen achter je stuur!

Lees ook

Huismijt bestrijden in huis

Geheimpje 3: Een verstopte neus

Een verstopte neus kan heel vervelend zijn, vooral als je lekker wil slapen. Daar heb ik wel een ouderwets goede oplossing voor, eentje die onze grootmoeders ook al gebruikten. De ui. Snijdt een ui doormidden en leg een helft in een bakje op je nachtkastje. Dit helpt je luchtwegen weer vrij te maken. En maak je geen zorgen, de ui lucht valt hartstikke mee. Bovendien ruik je die toch pas weer als je wakker wordt en je neus weer open is!

Geheimpje 4: Nachtmerries voorkomen

Ik hou heel erg van allerlei kruiden als oplossing voor lichamelijke problemen. De natuur heeft ons nog steeds hartstikke veel te bieden. Zo zijn salieblaadjes ideaal tegen nachtmerries. Hoe dit kruid dat doet kan ik je helaas niet uitleggen, dat is zelfs voor mij een mysterie. Maar dat het werkt, dat is zeker. Gewoon wat blaadjes in een bakje naast je bed leggen. Kneus de blaadjes een beetje zodat de lucht extra makkelijk ontsnapt.

Geheimpje 5: Snacken voor het slapen

We weten het wel én toch doen we het vaker dan we denken: snacken voordat we gaan slapen. Los van het feit dat je er toch vaak ook dikker van wordt, is slapen met een volle maag ook heel ongemakkelijk. Je lichaam moet alles namelijk verwerken. Hierdoor transpireer je meer, kom je moeilijker in slaap, noem maar op. 

Geheimpje 6: Naakt je bedje in

Slaap je naakt of met pyjama? De voordelen van naakt slapen blijken in Nederland zwaar onderschat. Slechts 20% van de Nederlanders slaapt in z’n nixie. Dat terwijl het echt veel positieve uitwerkingen heeft op jou én je slaap. Mensen die naakt slapen koelen veel makkelijker en sneller af. Je voelt je dus koeler, transpireert minder én daardoor slaap je beter. Ja, maar wat als het winter is en koud? Dan willen we het juist lekker warm hebben. Nou, mensen die naakt slapen worden in een koude omgeving sneller warm in bed. Je naakte lichaam zorgt er dus voor dat je je sneller aanpast aan de omgeving. 

Maar let wel op, bij naakt slapen wordt die lavendel van mijn slaapkamer geheim 1 écht onmisbaar!

Blijf op de hoogte!

Ik hoop je weer wat aan mijn tips hebt gehad. Ik ben ook heel benieuwd naar jouw tips, tricks en ervaringen. En, heb je een vraag? Stel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruikte bij de tip, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 Lavendelzakje: https://bit.ly/lavendelzakje

Bekijk hier mijn tip!