Witte was weer echt wit krijgen

Witte was weer echt wit krijgen
Hoe krijg je de witte was weer echt wit? Eigenlijk heb ik maar één oplossing die echt werkt en normaal gebruik je het ook voor een kunstgebit!

Hoe krijg je de witte was weer écht wit? Ik ga je uitleggen wat je moet doen én waar je op moet letten. Het is een onderdeel van de was waar vaak ongelukjes gebeuren, dus ik krijg er ook regelmatig vragen over. Daarom nu de oplossingen overzichtelijk op een rijtje!

Laatst kreeg ik via mijn Facebook pagina een vraag van Angela. Zij had een trui met drie verschillende kleuren, rood, blauw en wit. Maar door een ongelukje was het witte deel roze geworden. Wat kan ik er nog aan doen vroeg ze me. Is het wit nog wit te krijgen. Helaas in dit geval niet, want dat zou de andere kleuren waarschijnlijk aantasten. Maar het zette me wel aan het denken. Vandaar vandaag mijn tips: hoe krijgen we de witte was weer echt wit?!

Blauwige gloed op mijn witte was

Het meest voorkomende probleem bij de was: die grauwige kleur en blauwe gloed op je witte was. Hoe komt dat toch? Mijn antwoord is: té hoge temperaturen. We zijn al snel geneigd om alles bij elkaar te gooien en op 40 graden te wassen. Maar om te beginnen is niet alle witte was, witte was. Ofwel: er zijn kledingstukken met natuurvezels zoals katoen én er zijn kledingstukken met kunstvezels. En dat laatste hebben we tegenwoordig heel veel. Dus als je dan de wasmachine op 40 graden zet, dan is het al snel té hoog. Ik was mijn witte was op 30 graden. Zo voorkom ik die blauwige gloed die anders achterblijft.

Volg mij op Youtube!​

Volg jij mijn Youtube kanaal al? Iedere week deel ik hier handige tips.
Abonneer je dus ook en blijf altijd op de hoogte!

Witte was weer echt wit!

Wat doe ik om de witte was weer echt wit te krijgen, of wit te houden? Ik heb daar maar één oplossing voor: Steradent. Je kent Steradent vast wel voor het kunstgebit. Het zijn bruistabletten was die je in een glas met water doet om een kunstgebit weer wit te krijgen en schoon te maken. Tja, wat voor een kunstgebit werkt, werkt ook voor je witte was zo blijkt! Ik doe altijd één tablet bij de was als ik de witte was ga wassen. Het bruist je witte was ook echt weer helemaal schoon en helder! Let maar op. Eén waarschuwing. Was die al langer blauwig of grauwig is en die in de tussentijd alweer meerdere malen is gewassen, gestreken etc. Die was krijg je niet meer mooi wit en helder. Die is al té vaak behandeld.

Wat kun je nog meer doen?

Het gebeurt ons allemaal waarschijnlijk weleens dat er per ongeluk toch een gekleurd stuk wasgoed terecht komt tussen alle witte was. Ooooh, verschrikkelijk! En meestal zijn het dan ook rode items. Om te voorkomen dat de witte was verkleurd als dit gebeurt, kun je tegenwoordig van die handige kleurbeschermer doekjes. Heb ze inmiddels uitgeprobeerd (toen ik mijn videotip opnam nog niet, maar was zo nieuwsgierig) en het werkt! Ik stond versteld! Bij iedere witte was dus een doekje en je voorkomt een hoop ellende. Ik ben om.

Als kleuren zijn doorgelopen

En wat nou als de kleuren zijn doorgelopen. Kun je daar nog iets aan doen? Het hangt er heel sterk vanaf wat voor kledingstuk het is. Als het iets is met één kleur dan kun je nog een poging wagen om het kledingstuk weer goed te krijgen door het in de week te leggen met Biotex Groen. Paar uur laten weken en daarna gewoon wassen. Maar heb je een kledingstuk met verschillende kleuren, zoals Angela had, dan is het helaas niet meer te redden. Dat wordt een onmogelijke opgave.

Op de hoogte blijven!

Nou, ik hoop dat je weer wat aan mijn tips hebt gehad. Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd naar wat jullie allemaal voor handige tips en tricks hebben. Deel ze hieronder, of op mijn Facebook pagina. En wil je op de hoogte blijven van meer handige schoonmaaktips? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief of volg mijn Youtube kanaal voor mijn wekelijkse tips.

Deel dit artikel:

Advertentie

Wat anderen nu lezen

Scroll naar boven
Marja-profiel-transparant

Ik maak gebruik van cookies om je website ervaring te verbeteren. Als je dit niet wilt, klik dan op weiger.