Zo goed als nieuw de zomer in

Hoe zorg je ervoor dat je tuinmeubels weer zo goed als nieuw je tuin in kunnen deze zomer? Ik heb een paar tips om ze op te lappen én te onderhouden!
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
Tuinmeubels zo goed als nieuw maken

Meubels die tijdens een seizoen niet gebruikt worden, worden in de berging geplaatst of als ze buiten blijven staan, worden beschermhoezen gebruikt. Maak meubels vooraf goed schoon. Reinig de meubels met groene zeep en een zachte borstel. Gebruik liever geen allesreiniger en zeker geen chloor. Zorg ook dat de meubels droog binnen worden gezet of als ze onder zeil gaan.

Metaal onderhouden

Metalen meubelen dienen uitsluitend schoon gemaakt te worden. Is er sprake van roestvorming dan zal deze verwijderd moeten worden. Kleine beschadigingen kunnen met een lakstift behandeld worden. Het is niet verkeerd om de stoelen in de was te zetten. Autowas is hiervoor een uitstekend middel.

Wicker onderhouden

Wicker is een uit kunststof vervaardigde vezel die veel wordt gebruikt in de meubelindustrie. De vezel vertoont gelijkenissen met rotan. Goede tuinmeubelen hebben een aluminium frame. Wicker wordt rond het frame gevlochten. Voordeel van wicker is dat het een lange levensduur heeft en licht van gewicht is. Het volstaat om deze meubels af te nemen met een doek of zachte borstel met een milde zeepoplossing. Spoel de meubelen goed af met water.

Lees ook

Hout onderhouden

Hout heeft jaarlijks onderhoud nodig. Hout kan verweren en wordt grijs. Ook kunnen er scheuren ontstaan. Maak in ieder geval de meubels goed schoon met bij voorkeur groene zeep. Na het drogen dienen de meubels ingevet te worden met tuinmeubelolie. Zijn de meubels verweerd dan kan met schuurpapier of schuurborstel de oorspronkelijke kleur teruggebracht worden. Vervolgens dient het meubel beschermd te worden met olie of een goede buitenbeits.

Kunststof onderhouden

Kunststof tuinmeubels worden steeds minder aangeschaft. Ook bij dit materiaal kan er een vervelende aanslag ontstaan. Meestal kan deze verwijderd worden met een kunststof reiniger. Gebruik geen schuurpapier of schuursponsjes. Ook een hoge drukreiniger is niet aan te bevelen.

De huidige tuinmeubelen zijn prijzig. Door regelmatig onderhoud blijven ze jaren intact. Zo kun je vele seizoen buiten genieten.