Kunstgras kopen? Lees dit eerst!

Kunstgras, je houdt ervan of je haat het. Maar het heeft wel verdomd veel voordelen als je geen tijd hebt voor al dat onderhoud.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Heb je al voorzichtig plannen gemaakt om deze zomer naar het buitenland op vakantie te gaan? Of kies je voor een vakantie in eigen land? Misschien heb je geen vakantieplannen en wil je een paar weken thuisblijven in de achtertuin.

Geen groene vingers

Wat je keuze ook mag zijn, met een eigen tuin wordt er altijd wel een beroep gedaan op je groene vingers. Als je deze niet hebt en je toch een groene grasmat in de tuin wilt hebben, dan kan kunstgras misschien wel uitkomst bieden. De één is er dol op en de ander moet er niets van hebben. Dat is oké. Meningen verschillen. Twijfel je nog? Ik zet de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje, zodat een keuze maken wat makkelijker wordt.

Altijd groen, het gehele jaar door

Misschien wel het grootste voordeel van kunstgras is dat het het gazon er altijd onberispelijk bijligt. Ook als het regent, kurkdroog is of sneeuwt. Je hoeft niet bang te zijn voor dorre grasplekken en ook de grasmaaier raakt overbodig. Een kunstgrasveld is namelijk UV-bestendig en kleurvast. Heb je jonge kinderen die graag in de tuin ravotten of een potje voetbal spelen? Geen probleem! Ook zij kunnen zonder zorgen een sliding maken op het veld. Zij blij, jij blij!

Vergelijk prijzen met elkaar

Denk je dat kunstgras duur is? Dan moet je misschien een keer bij de aanbiedingen kijken. In principe is er voor ieder budget en situatie wel goedkoop kunstgras verkrijgbaar. Toegegeven, de prijzen kunnen qua prijsklasse flink uiteenlopen, maar er zijn verschillende aanbieders die regelmatig stunten met prijzen. Het loont dus om verder te kijken dan je spreekwoordelijke neus lang is en bij verschillende leveranciers een offerte op te vragen.

Hoe zwaarder, hoe beter

De prijs is ook mede afhankelijk van de kwaliteit (lees: het materiaal waar de grasmat uit is ogpebouwd), want als je voorkeur bijvoorbeeld uitgaat naar een kunstgrasveld met valdemping, dan zul je iets dieper in de buidel moeten tasten. Eigenlijk geldt de regel: hoe realisischer het gras er uitziet, hoe zwaarder de mat en des te duurder het kunstgras per vierkante meter is. Succes!