Jouw schoonmaakvragen beantwoord

Jouw prangende schoonmaakvragen beantwoord ik maandelijks via mijn kanalen. Ik krijg dagelijks namelijk tal van vragen via social media over schoonmaakproblemen waar meerderen van jullie ook last van hebben. Iedere maand licht ik een paar uit en beantwoord ik ze hier. Voor iedereen!
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Wat ik zo leuk vind aan mijn blog, Facebook pagina én YouTube kanaal: ik krijg dagelijks vragen van jullie toegestuurd die ik mag beantwoorden. En misschien lukt dat niet altijd (sorry daarvoor) maar ik doe mijn best om iedereen een persoonlijk antwoord te sturen. Het zijn er alleen heel erg veel! En omdat veel van onze dagelijkse schoonmaakvragen hetzelfde zijn, ga ik ze maandelijks delen zodat iedereen profijt heeft van de antwoorden die ik stuur! 

Vraag 1: Vlekken van je spijkerbroek

Het is een veel gestelde vraag en laatst heb ik ook al een keer uitgelegd hoe je voorkomt dat je nieuwe spijkerbroek vlekken achterlaat op je stoel of bank. Maar wat kun je doen als je toch vlekken op je stoffen stoel of bank hebt? Mijn antwoord: Biotex groen. Je weet inmiddels wel dat ik een absolute fan ben van dit product. Maar voor de vlekken op je stoel of bank is het ideaal. Maak een dik papje van Biotex en lauw warm water. Het mag echt een dikke yoghurt-achtige pap worden want het moet geconcentreerd zijn. Breng het aan op de plek. Ik doe dat altijd met de hand. Vervolgens laat je het een half uur tot een uur intrekken. Om te voorkomen dat het papje opdroogt kun je er een vochtige handdoek overheen leggen, dan blijft het goed werken.

Dit zijn mijn favoriete schoonmaakproducten

Heel veel mensen vragen mij altijd welke schoonmaakproducten ik gebruik. Daarom heb ik ze hier op mijn website op een rijtje gezet voor je. Ik weet zeker dat ze je goed kunnen helpen om je huishouden makkelijk en snel op orde te krijgen.

Vlek verwijderen

Na het intrekken van de Biotex haal je het papje zoveel mogelijk weg. Ik doe dat met een washandje, vind ik handig. Maak nu een sopje van lauw warm water met een scheut witte natuurazijn. Doe je washandje hierin en wring het goed uit. Belangrijk dat je op stof een vochtig washandje gebruikt en niet een kleddernat washandje want anders krijg je het niet goed schoon en blijf je straks achter met watervlekken. Nu maak je de plek goed schoon met het vochtige washandje en föhn je het na om het goed op te laten drogen. Nou, dan moet je eens zien hoe mooi je stoel of bank weer is!

Vraag 2: Witte franjes schoonmaken

Chris stuurde me via YouTube een vraag over z’n Perzische tapijt. Of beter gezegd de witte franjes aan z’n tapijt. Hoe krijg je die weer mooi schoon? Dit is een heel ouderwetse tip uit grootmoeders doos: zuurkool! Moet je niet gaan lachen, want ik ben echt serieus. Het zuur van de zuurkool maakt Perzische tapijtjes weer prachtig schoon. Vooral de witte franjes. Gewoon een pak zuurkool kopen en de franjes daarmee inpakken als het ware. Goed laten intrekken en dan zul je zien dat de zuurkool al het vuil opneemt. Tja, zal je misschien denken dat mens is gek geworden, maar Google het maar, het is echt waar!

Vraag 3: Motorolievlekken verwijderen

Ludwig stuurde me via YouTube ook een vraag over motorolievlekken in z’n kleding. Hoe krijg je die weg? Nou, dat is gelukkig écht heel makkelijk. Het perfect middel hiervoor is: afwasmiddel. Motorolie zegt het al: het is olie, dus vet. En afwasmiddel is een super ontvetter. Smeer de vlek dus goed in met afwasmiddel, laat dat even goed intrekken en was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine, zoals je dat normaal ook zou doen. Je zult zien dat de vlek er zo uitgaat. 

Blijf op de hoogte!

Nou, ik hoop natuurlijk dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad. Ik ben ook weer heel benieuwd naar jullie eigen tips en tricks. Maar nog belangrijker: heb je een vraag? Deel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn Youtube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂 En volgende maand behandel ik weer nieuwe vragen, dus misschien zit die van jou er ook tussen.

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruikte in de video, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 Biotex Groen: http://bit.ly/biotex-groen
👉 Afwasmiddel: http://bit.ly/afwas-middel