Tips voor een opgeruimde huiskamer

Een opgeruimde én schone huiskamer. Met deze super handige schoonmaaktips van Marja Middeldorp ben je altijd tip top op orde. Geen stress dus!
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0
Huiskamer schoonmaken

Stofzuigen

Goed stofzuigen betekent dat je als je huisdieren en/of een jong gezin hebt, eens in de twee weken banken, stoelen en tafels moet verplaatsen. Kortom, alles wat op plekken staat waar je anders met de stofzuiger niet bij kunt. Om het klusje leuk te maken strooi je overal wat waspoeder op de grond. Maak er een sport van om al het poeder op te zuigen zodat je weet dat je het goed en grondig hebt gedaan. Het ruikt overigens ook nog eens heerlijk. En wist je overigens dat stofzuigen (maar ook andere huishoudelijke klusjes) je enorm goed helpt bij calorieën verbranden?

Vitrage wassen

De vitrage kan ook wel weer eens een opfrissertje gebruiken. Vouw de vitrage op als een laken en leg het pakketje in de wasmachine. Was ze liever stuk voor stuk dan allemaal tegelijkertijd. Voeg een wasballetje toe dat voor een derde gevuld is met wasmiddel en voor twee derde met witte azijn. Ook het vakje waar normaal de wasverzachter in gaat vul je met azijn. Zet het programma op wolwas/koud. Aan het eind van dit programma zal het water niet weggepompt zijn, maar dat is precies de bedoeling. Zet dan zelf ‘water afpompen’ aan. Na het afpompen laat je de centrifuge tien seconden draaien en daarna zet je de machine uit. Hang de vochtige vitrage meteen weer op en wrijf deze keurig in de plooi tegen elkaar aan. Na een paar uurtjes kun je de vitrage weer over de hele breedte uithangen, kreukvrij en fris!

Schone ramen

Zeem de ramen raamsponningen. Vul een emmer met warm water doe daar een scheut ammonia, een paar druppels afwasmiddel en een in een paar stukken gesneden ui in de schil doorheen. Maak eerst de kozijnen schoon met een doek en droog goed na. Neem vervolgens een schone spons en met een nieuw sopje in de emmer was je de ramen. Haal met een trekker het meeste water weg en zeem de ramen goed na. Neem een goede katoenen lap en wrijf het raam hiermee op. Het resultaat zal oogverblindend zijn!

Opgeruimd staat netjes in de huiskamer

Investeer in leuke manden waar je de kranten, haardblokken of een plaid en toffeltjes in kunt leggen. Het staat gezellig, maar vooral ook opgeruimd. Zo ligt er geen rommel op de vloer en is het gemakkelijker om de kranten en tijdschriften in één handomdraai naar de papierbak te brengen. We zijn namelijk ook zuinig op de natuur, toch?

Afstandbediening

Terwijl je ‘s avonds naar de televisie zit te kijken kun je de afstandbediening(en) schoonmaken. Neem ook direct je telefoon mee als je die nog hebt. Gebruik een doekje, licht besprenkeld met terpentine. Dit soort apparaten mogen niet nat worden. Gebruik dus geen water (ook geen spiritus!).

Meer handige tips?

Op zoek naar meer handige tips en weetjes voor het huishouden? Bekijk mijn Grote Super Sopgids! En, met de handige Vlekkenwijzer in mijn boekje heb je voor iedere vlek een oplossing.