Snelle schoonmaaktips voor Pasen

Het is Pasen, daarom heb ik nog wat handige snelle schoonmaaktips voor je om de rommel straks ook weer snel op te ruimen.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

We hebben een lekker lang weekend voor de boeg, want het is Pasen. Daarom heb ik op de valreep nog wat handige snelle schoonmaaktips die je hopelijk kunt gebruiken.

Of je nu van te voren nog even snel je glazen glanzend schoon wilt maken voor de Paasbrunch, of je wil straks als iedereen weg is snel je huisje weer aan kant brengen. Met deze tips ben je in mum van tijd klaar en kun je lekker gaan uitrusten en nagenieten. Dat hebben we straks wel verdiend, vind je niet?!

Glazen glanzend schoonmaken

Krijg je vrienden en familie over de vloer morgen? Je glazen moeten er glanzend mooi bijstaan, want dat staat wel zo uitnodigend. Als ik mijn glazen een tijdje niet gebruikt heb, kunnen ze soms wat dof uitslaan. Tijd voor een sodabadje. Ik vul de gootsteen of een teiltje met water en doe daar twee of drie eetlepels soda bij. Dat laat ik oplossen voordat ik de glazen in het water leg. Even laten weken en dan goed afspoelen.

Nadat je ze mooi hebt opgewreven houd je de glazen even tegen het licht om ze te checken. Ooooh wow, moet je eens zien hoe mooi schoon ze zijn geworden. En dit hoeft allemaal niet zo lang te duren, want de soda gaat echt meteen keihard aan de slag zodra je de glazen erin legt. In nog geen 10 minuten staan je glazen weer te glinsteren op tafel en kun je met een gerust hart aan de brunch beginnen. Maar dit kun je natuurlijk ook met kerst, oud en nieuw en andere gelegenheden doen. Het werkt altijd!

Vloerbedekking weer mooi maken

Voordat de eerste gasten arriveren heb je waarschijnlijk wat meubilair verschoven om alles voor te bereiden. Als je tapijt hebt zie je bij het verschuiven van je stoel of tafel, dat er putjes in het tapijt zitten. Dat komt natuurlijk omdat het meubelstuk heel lang op dezelfde plek heeft gestaan. Niet mooi, maar het is gelukkig op te lossen. Ik vul de plek altijd met wat water en dan laat ik het met rust. Je zult zien dat het tapijt heel snel ‘tot leven’ komt en de putjes verdwijnen. Als een meubelstuk er echt al heel lang heeft gestaan duurt het wat langer en kun je het een nachtje met rust laten. Volgende dag is je tapijt helemaal hersteld. Let maar op!

En nu we het toch over de vloer hebben. Voordat je gasten aankomen – of juist als je gasten vertrekken – wil je de vloer even goed stofzuigen. Tegelijkertijd wil je misschien van die muffe geur af in huis. Daar heb ik een wel bekende oplossing voor: waspoeder. Ik heb de tip al vaker gegeven, maar het kan nooit kwaad deze weer eens te herhalen. Ik strooi wat heerlijk ruikend waspoeder over de vloer en zuig dat vervolgens op met mijn stofzuiger. Door de warmte van de motor komt de frisse geur van het waspoeder vrij en echt, je wordt er meteen vrolijk van!

Pannen en afvoertjes ontvetten

Na al dat koken is het tijd om de pannen goed schoon te maken. Maar als je dan toch bezig bent met die pannen, pak dan ook eens de bodems van alle pannen aan. Die kunnen er bruin en aangebrand uitzien. Ook dit doe ik met soda, want als er een krachtige ontvetter is dan is het wel soda! Ik vul weer de gootsteen met water en een paar eetlepels soda. Leg vervolgens de pannen erin en laat even weken. Half uurtje is voldoende, afhankelijk van de vervuiling natuurlijk. Dan ga ik er met een schuursponsje overheen. En echt, je ziet de aanslag verdwijnen, als sneeuw voor de zon! Mocht je nog wat extra power nodig hebben om van hardnekkige aanslag af te komen? Strooi dan nog wat soda op de bodem terwijl je met het schuursponsje aan de slag gaat.

Over gootstenen gesproken, iedere maand hoor je door heel Nederland het luchtalarm afgaan. Dat zal deze keer, vermoed ik, tijdens tweede Paasdag niet het geval zijn, maar ik gebruik dat moment altijd als reminder om even alle afvoertjes in huis te voorzien van wat soda. Vervolgens ga ik met de waterkoker overal langs om ze goed door te spoelen. Zo houd ik ze mooi schoon en vetvrij én is de kans klein dat ze verstoppen. Dus, als je gasten morgen óf maandag de deur uit zijn, gebruik dan dat moment om ook alle afvoertjes even na te lopen.

Blijf op de hoogte!

Ik hoop je weer wat aan mijn tips hebt gehad. Ik ben ook heel benieuwd naar jouw tips, tricks en ervaringen. En, heb je een vraag? Stel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn YouTube-kanaal. Vind ik ook leuk!