Schoonmaaktips voor drukke mensen

Schoonmaaktips heb ik ook voor drukke mensen. Want ook al heb je weinig tijd, sommige dingen zijn té belangrijk om te laten liggen.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0
Snelle schoonmaaktips
Met deze schoonmaaktips garandeer ik je dat je in 15 minuten klaar bent. Enige is wel dat je jezelf niet laat afleiden door andere zaken (lees mobiele telefoons, Facebook of bellende vriendjes en vriendinnetjes). Gewoon schouders eronder en aan de slag.

Voldoende keukenpapier

Zorg bij de snelle schoonmaak voor voldoende keukenpapier. Heb je iets gemorst of zie je ergens iets viezigs? Geen paniek. Veeg het direct weg. Het echte sopwerk komt later wel. Zorg dat je altijd een plantenspuit in de buurt hebt staan, gevuld met water en een paar druppels allesreiniger. Sproei op de vlek, keukenpapier erover en klaar! Als je écht haast hebt, is vochtig keukenpapier ook een prima stofdoek (let op: niet té nat maken, gewoon één sproei en that’s it). Je vouwt het afgenomen stof steeds naar binnen en je kunt met een paar velletjes de hele kamer doen. Daarna gewoon in de afvalbak gooien.

Hygiënische schoonmaaktips

Het schoonmaken van wc, aanrecht en wastafel is een must, hoeveel haast je ook hebt. Zorg dat je iedere dag deze plekken schoonmaakt. Vijf minuten werk, echt waar! Let hierbij wel op, niet alleen het sopje is belangrijk, het nadrogen is het belangrijkst. Deze plekken zijn bronnen van bacteriën. Neem voor iedere ruimte wel even een apart doekje want je wilt uiteindelijk niet het aanrecht schoonmaken met het doekje dat je voor de wc hebt gebruik. Brrrrrr! Hou die spuit bij de hand en zoef zoef zoef door alle ruimtes heen. Als je het ook iedere dag doet is het alleen een kwestie van bijhouden.

Snelle huisopfrisser

Voor een supersnelle opfrisbeurt: raampjes en deuren open, frisse lucht erin. Dekbedden opschudden, losse troepjes opruimen. Aanrecht ‘straktrekken’. Even snel met de stofzuiger aan de gang (daar knapt iedere kamer sowieso van op), raampjes weer dicht, in elke kamer een paar pufjes van je favoriete luchtje spuiten en klaar ben je voor vandaag.

Alles heeft een vaste plek

Schoonmaaktips te over, maar opruimtips zijn ook belangrijk. Als overal iets ligt lijkt het direct heel rommelig. Geef alles dus een vaste plek, dan is het ook weel makkelijk terug te vinden.