Kalkaanslag verwijderen van je glazen douchewanden

Hoe verwijder je kalkaanslag op je glazen douchewanden? En hoe zorg je dat het wegblijft? Met deze aanpak worden je douchewanden weer mooi schoon! En, heb je geen glas in je badkamer maar een douchegordijn? Wat is dan beter: een plastic douchegordijn of een van stof die je in de wasmachine kunt doen?
1 keer gedeeld
0
0
0
1
0
0
0

Glazen douchewanden zorgen voor heel wat ellende bij velen van jullie. Naast jullie vragen over het doen van de was, is dit misschien wel de meest gestelde vraag: ‘Hoe verwijder ik die kalkaanslag op mijn glazen douchewanden?’. Er zijn tal van methoden, maar ik doe het als volgt.

Schoonmaakazijn of dikke bleek?

Beiden zijn goed. Met schoonmaakazijn zijn de meeste vlekken vaak al weg te krijgen. Maar soms zijn heel hardnekkig. En dat is lastig. Er is dan heel lang niets aan gedaan, waardoor de kalkaanslag zich echt heeft kunnen hechten. In dat geval – ja, ik hoor jullie al roepen dat dit echt zooo slecht is – gebruik ik dikke bleek. Je hebt niet veel nodig. Gewoon een spons deppen in wat dikke bleek. Vervolgens dep je de vlekken met de spons en laat je het ongeveer een half uurtje intrekken. Daarna met kokend heet water en een borsteltje afborstelen. De kalkaanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon van je douchewanden.

Dit zijn mijn favoriete schoonmaakproducten

Heel veel mensen vragen mij altijd welke schoonmaakproducten ik gebruik. Daarom heb ik ze hier op mijn website op een rijtje gezet voor je. Ik weet zeker dat ze je goed kunnen helpen om je huishouden makkelijk en snel op orde te krijgen.

Je glazen douchewanden kalkvrij houden

Tja, als je douchewanden eenmaal schoon zijn is het zaaks ze ook kalkvrij en schoon te houden. Voorheen gebruikte ik daar altijd Turtle Wax voor glas voor. Maar ik heb wat beters gevonden in de tussentijd. Het is ook voor het glas van je auto gemaakt, tegen regen. Het heet Rain-X. Zodra je douchewanden mooi schoon zijn én droog, spray je dit op het glas. Het mooie is dat het waterdruppels afstoot, dus zo kan nooit kalkaanslag ontstaan. Dan hoef je alleen nog maar de vloer schoon en droog te houden.

Hoe ontstaat de kalkaanslag?

In water zit natuurlijk kalk. Dus blijft er water op je douchewanden achter, dan blijft dus ook kalk achter. Maar het is niet alleen kalk wat de boosdoener is. Het is ook zeep. Te veel zeep om precies te zijn. We gebruiken te veel van alles en dat spettert natuurlijk ook op die douchewanden. Dat vermengt met water zorgt voor die vlekken. En er blijven natuurlijk ook bacteriën achter die weer voor de vaak gelige kleur zorgt. Daardoor worden je voegen in de badkamer vies.  

Douchegordijnen schoonmaken

Heb je geen glazen douchewanden dan heb je het vaak een stuk makkelijker. Een douchegordijn kan perfect werken, maar ook deze hebben met hetzelfde probleem te kampen. Ook douchegordijnen worden vies door het water in combinatie met te veel zeep en bacteriën. Je krijgt dan meestal zo’n oranje kleurige rand aan de onderkant. Heb je een stoffen douchegordijn, dan kun je deze perfect in de wasmachine doen. Bij plastic douchegordijnen kan dat niet. Ik week ze wel vaak nog eerst even in de Biotex Groen en dan doe ik ze in de wasmachine.

Blijf op de hoogte!

Ik ben natuurlijk weer heel benieuwd naar jullie eigen ervaringen. Hoe behandel jij de kalkaanslag op je douchewanden? Laat hieronder een berichtje achter of deel je ervaringen op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn Youtube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruikte in de video, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 Rain-X antiregen: http://bit.ly/antiregen