Ik ga op reis en neem mee…handige vakantietips voor de zomer

We mogen weer met vakantie deze zomer. Daarom heb ik een paar handige vakantietips om de reis nog makkelijker en comfortabeler te maken.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Is je koffertje al gepakt? Nou, die van mij wel! We mogen weer op vakantie en ik heb er hartstikke veel zin in. De reis blijft weliswaar gewoon in eigen land, maar toch. Buitenland of niet, vakantie is vakantie. En daar horen een paar handige weetjes bij die ik door de jaren heen voor mezelf heb uitgevonden. 

Mobieltje kapot, paspoort kwijt

Aaarrrrgggghhhhh!!! Er gebeuren thuis of op reis altijd wel wat ongelukjes. Deze vakantietip is onmisbaar voor als zo’n ongelukje opeens plaatsvindt. Ons leven is volledig opgeslagen in het mobieltje dat we bij ons dragen. Mijn leven in ieder geval wel. Vroeger wist je de meeste nummers nog uit je hoofd. Maar tegenwoordig zijn we helemaal afhankelijk van dat apparaatje in onze broekzak. En als er dan iets gebeurt, zoals ik laatst gewoon thuis had, en dat onding gaat niet aan, dan heb je opeens een heel groot probleem. 

Ik kon nergens telefoonnummers vinden om om hulp te vragen. Gewoon een telefoonboekje met contactgegevens van familie of vrienden. Tja, daar zit je dan. Stel je voor dat dat gebeurt terwijl je op vakantie bent. Daarom heb ik sinds kort gewoon weer een ouderwets notitieboekje waar ik allemaal belangrijke gegevens in heb genoteerd. Gewoon dingen die onmisbaar zijn als er iets is gebeurd. Oh ja, je paspoort moet je ook niet vergeten. Het is altijd handig een kopietje ergens te hebben voor het geval je je paspoort verliest. Een kopie is beter dan niets!

Informeer familie en vrienden

Zo’n handig notitieboekje is niet alleen goed om mee te nemen. Het is ook belangrijk om achter te laten bij familie of vrienden. Je hebt vast wel iemand die thuisblijft en op je planten past. Geef degene een A4-tje met belangrijke informatie voor noodgevallen. In welk land verblijf je? In welk hotel of op welke camping? Wie moet er gebeld worden in noodgevallen? Zet gewoon alle belangrijke informatie erop voor het geval er iets mocht gebeuren en er actie moet worden ondernomen.

Lees ook

5 snelle schoonmaaktips

Vakantietip tegen inbraak

Onze slimme ouders deden het al toen we jong waren en ik doe het nu nog steeds. Het lijkt misschien overdreven in de ogen van veel mensen, maar als ik op vakantie ga zet ik altijd tijdschakelaars op een aantal van mijn lampen. Inbrekers zijn tijdens de zomervakantie extra actief en dan kan een lampje dat aan en uitgaat toch helpen. 

Wat me ook direct op een andere tip brengt. Iets wat veel mensen toch regelmatig vergeten: let op met wat je op Facebook of andere social media zet. De beste manier om te voorkomen dat vreemden zien dat je op vakantie bent is je profiel afschermen voor mensen waar je niet mee verbonden bent. Het is heel makkelijk te achterhalen of iemand lekker in Griekenland zit en dus niet thuis. Voorkomen is beter dan genezen!

Rioollucht in huis

Je bent heerlijk ontspannen op vakantie geweest, je komt thuis en je doet je deur open en BAAAAH!!! er komt je een rioolgeur tegemoet die je direct alle mooie vakantie momentjes laat vergeten. Jakkes! Hoe dat komt? Omdat je kranen niet aan zijn geweest en het water in je afvoer stil heeft gelegen. Die rioollucht komt lekker naar boven drijven en bederft letterlijk je humeur.

Dit is heel makkelijk te voorkomen door voordat je vertrekt, even wat slaolie in je gootjes te gieten. Het hoeft niet veel te zijn, gewoon een dun laagje. Olie blijft drijven en vormt een soort beschermlaagje op het water, waardoor die geurtjes geen kans krijgen. Zodra je thuiskomt zet je even de hete kraan aan zodat de slaolie wegspoelt en je huis is weer klaar voor gebruik. Zonder nare geurtjes!

Hygiëne voor onderweg

Mijn laatste vakantietip voor nu is goed voorbereid op reis gaan met…hygiënische handdoekjes op zak. Je komt op vreemde plekken waarvan je niet weet hoe schoon ze zijn. Je stopt onderweg misschien ergens om gebruik te maken van een WC, of om te tanken. Er zijn continue contactmomenten die je blootstellen aan bacteriën die je liever kwijt bent dan rijk.

Daarom heb ik altijd een pak hygiënische doekjes bij me waarmee ik mijn handen kan schoonmaken én waarmee ik deurklinken, toiletbrillen en andere plekjes kan schoonmaken voordat ik ze gebruik. Noem het overdreven, maar ik zelf vind het heel belangrijk. Het geeft me namelijk ook een rustig gevoel. En uiteindelijk ga je op vakantie om te ontspannen toch?!

Oh ja en vergeet niet het gas uit te zetten voordat je op vakantie gaat deze zomer! Fijne reis alvast!

Blijf op de hoogte!

Ik hoop je weer wat aan mijn tips hebt gehad. Ik ben ook heel benieuwd naar jouw tips, tricks en ervaringen. En, heb je een vraag? Stel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruikte bij de tip, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 Tijdschakelaar: https://bit.ly/tijd-schakelaar
👉 Hygiënische handdoekjes: https://bit.ly/hygienischedoekjes

Bekijk hier mijn tip!