Handige vakantietips voor een veilige reis

Als ik op vakantie ga zorg ik dat ik met deze handige vakantietips m’n huisje op orde krijg. Dan kan ik met gerust hart op weg naar mijn bestemming.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Tja, op vakantie gaan is natuurlijk heerlijk! Maar je kent vast wel dat gevoel dat je niet zeker weet of alles wel goed is achtergelaten thuis. Heb ik het gas uitgezet? Staat de deur naar de tuin nog open? Of, heb ik alles wel ingepakt voor het geval er iets gebeurt onderweg? Dit is wat ik doe als ik op vakantie ga.

Maak een telefoonlijstje

Het klinkt misschien heel stom en ouderwets, maar ik maak altijd een telefoonlijstje met belangrijke nummers. Gewoon voor het geval er iets gebeurt en ik ben mijn telefoon kwijt of deze is kapot. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik weet heel veel telefoonnummers echt niet meer uit m’n hoofd. Familie, alarmnummers, de klantenservice van mijn credit card of bank, noem maar op.

Ja, het lijstje moet je natuurlijk niet kwijtraken onderweg, maar ja zo kun je wel van alles verzinnen. Ik vind het zelf altijd een geruststellende gedachte om dit lijstje bij me te hebben.

Paspoort of ID kaart kopiëren

Het is me weleens overkomen dat mijn paspoort weg was. Dat is super onhandig als je een auto wilt huren, of wil inchecken in een hotel. Daarom voeg ik altijd kopietjes van mijn paspoort of credit cards toe aan het telefoonlijstje. Mocht het dan gebeuren dat iets kwijtraakt, geen zorgen dat kopietje helpt enorm bij alles regelen.

Een goede buur is veel waard

Simpele dingen als de post weghalen of planten water geven scheelt een hoop kopzorgen. Vooral de post weghalen is belangrijk, want terwijl jij op vakantie bent hebben inbrekers de tijd van hun leven. En je maakt het ze wel heel makkelijk als ze zien dat de post zich opstapelt op de deurmat. Een goede buur in de buurt die je hierbij helpt is goud waard. Zodra zij op vakantie gaan help jij toch ook?

Bekijk hieronder meer handige schoonmaaktips

Tijdschakelaars instellen

Inbrekers zijn slim en hebben ook in de gaten als de lampen in huis een tijd lang niet aangaan. Het is bewezen dat een tijdschakelaar voor je lampen hierbij kan helpen. Zet zo’n tijdschakelaar op je stekkerdozen en stel ze in. Niet alleen in de woonkamer, maar ook in je slaapkamer. Zo lijkt het echt net alsof je gewoon thuis bent.

Nare geurtjes voorkomen

Op vakantie zijn betekent ook dat het water thuis niet doorloopt. Je doucht niet, je kookt niet, al het water in de afvoertjes staat stil. En, dat heeft tot gevolg dat bacteriën hun gang kunnen gaan, met nare geurtjes tot gevolg.

Niets is vervelender dan thuiskomen met een letterlijke ‘putlucht’ die je tegemoet komt. Daarom giet ik, voordat ik de deur achter me dichttrek, wat slaolie in alle afvoertjes. Dit laat een dun laagje olie achter op het water waar die nare geurtjes niet doorheen komen. Dat is lekker fris thuiskomen! En het enige wat je hoeft te doen bij terugkomst is wat heet water in de afvoertjes gieten. Klaar ben je.

Pech onderweg

Ook onderweg is het belangrijk dat je goed voorbereid de weg op gaat. De standaard dingen zoals voldoende water bij je hebben, speeltjes voor de kinderen of lekkere snacks, zijn natuurlijk van zelfsprekend. Maar neem ook een fleecedeken mee. Huh? Het is toch hartstikke warm in de auto? 

Nou, wacht maar tot je opeens met pech langs de weg staat en het is avond. Het kan ‘s avonds hartstikke afkoelen en dan sta je toch heel ongemakkelijk langs de weg. Bovendien vond ik die fleecedeken altijd handig om op te zitten tijdens het rijden. Plak je niet aan je stoel door de hitte en zit je er comfortabel bij.

Vergeet trouwens niet regelmatig even een korte pauze van een kwartier te nemen als je rijdt. Ja, we willen graag zo snel mogelijk op locatie zijn, maar toch is het veiliger om af en toe de benen te strekken.

Fijne vakantie nog!