Fruitvliegjes vangen en bestrijden

Fruitvliegjes vangen
Fruitvliegjes vangen, het is misschien wel de vraag die het meest gesteld wordt aan me. Hoe kom ik toch van die vervelende fruitvliegjes af?!
Laat ik eerst beginnen bij de bron. Waar komen ze vandaan? Fruitvliegjes voeden zich met rottend fruit en andere voedingsmiddelen. Daarom hangen ze bij fruitmanden, prullenbakken en andere plekken waar etenswaren liggen waar ze hun eitjes kunnen achterlaten. Het is een overlevingsmechanisme. De eitjes worden op plekken gelegd waar de ‘kinderen’, als ze uit de eitjes komen, zich direct kunnen voeden. Dan is de kans op overleving opeens een stuk groter.

Fruitvliegjes vangen en bestrijden

Hoe zorgen we er dus voor dat we van de fruitvliegjes afkomen? Heel eenvoudig. Om te beginnen is het goed om de plekken waar ze hun eitjes kunnen leggen zoveel mogelijk af te schermen. Dus, afsluitbare bewaardozen, geen open prullenbakken en fruit, als het even kan, niet open en bloot op tafel (of gewoon lekker snel opeten!). Toch is dit natuurlijk niet altijd mogelijk. Dus, wat dan? Pak een plastic bakje en vul deze voor de helft met azijn. Voeg er een paar druppels afwasmiddel aan toe, dekseltje erop en schudden maar. Prik een paar gaten in de deksel en zet het naast de bron, zoals de fruitschaal. De geur van het azijnmengsel is heeeeeel onprettig voor ze. Let maar op!

Vliegen vangen

Fruitvliegjes zijn natuurlijk niet de enige bron van ergernis. Ook grote vliegen kunnen je flink in de weg zitten. Om überhaupt te voorkomen dat vliegen binnenkomen heb ik een ouderwetse tip die in de meeste gevallen heel goed werkt. Tip van het platteland. Vul een plasticzakje met water. Bind dit met een touwtje vast en hang het op bij de deur waar het zonlicht kan opvangen. Door de glinstering van het zonlicht in het water maken de meeste vliegen direct rechtsomkeert. Dat felle licht schrikt ze namelijk af!

Meer handige tips?

Wil je meer handige tips en tricks voor het huishouden? Mijn Grote Super Sopgids staat er vol mee! En, met handige Vlekkenwijzer in mijn boekje heb je voor iedere vlek een oplossing.
deel deze tip:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Vergelijkbare berichten

Kunstgras kopen

Kunstgras kopen? Lees dit eerst!

Kunstgras, je houdt ervan of je haat het. Maar het heeft wel verdomd veel voordelen als je geen tijd hebt voor al dat onderhoud.

CV problemen verhelpen

Problemen met de CV verhelpen

Hoe verhelp je de meest voorkomende problemen met je CV, zonder dat je daar meteen iemand voor hoeft te bellen? Ik heb een paar tips.

Nieuwsbrief
.
advertentie
Marja-profiel-transparant

Ik maak gebruik van cookies om je website ervaring te verbeteren.
Als je dit niet wilt, klik dan op weiger.