Schoonmaak hacks: panbodem schoonmaken met tomatenketchup

De panbodem schoonmaken, hoe doe je dat? Ik test twee veel bekeken YouTube methoden: baking soda én tomatenketchup. Ik ben benieuwd! Het klinkt namelijk redelijk onmogelijk. Maar je komt er pas achter als je het uitprobeert.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Tja, als je de foto hierboven bekijkt ziet het er niet echt smakelijk uit. Baking soda of tomatenketchup, welke methode gaat werken? Schoonmaken met baking soda kennen we inmiddels allemaal wel. En zelfs met tomatenketchup kun je het een en ander doen. Maar een panbodem schoonmaken met deze ingrediënten? 

YouTube schoonmaak hacks

Als je regelmatig op YouTube zoekt naar schoonmaak oplossingen, dan ben je deze waarschijnlijk al eens tegengekomen: je panbodem schoonmaken met baking soda of tomatenketchup. Nadat ik meerdere varianten van deze schoonmaak hacks voorbij had zien komen dacht ik: waarom ga ik het niet eens uitproberen?

Baking soda is natuurlijk een goed schoonmaakmiddel en ja, zelfs tomatenketchup kun je gebruiken. Bijvoorbeeld voor het poetsen van koper. Maar, ideaal is het niet. Terwijl als je de video’s moet geloven het echt wondermiddelen zouden zijn. Ik vermoed eerlijk gezegd dat dat alleen maar geld voor heel lichte vervuiling. 

Lees ook

Frituurpan schoonmaken Airfryer schoonmaken

Hoe ik het normaal doe

Normaal gebruik ik citroen en zout om mijn panbodems schoon te maken. En dat werkt heel erg goed. Mijn pannetjes zijn over het algemeen prachtig schoon en vrij van aanslag. Als je wat zout strooit over de bodem en je gaat er vervolgens met een halve citroen overheen, dan zie je het vuil loskomen.

De panbodem bijhouden is natuurlijk het belangrijkste. Wacht niet tot je pannen zo vervuild zijn dat het een enorme klus wordt. Nee, hou het bij, want dan ben je altijd het snelste klaar. Maar, voor de test heb ik één braadpan gevonden die écht onder de vettige en vooral aangebrande aanslag zit.

Panbodem schoonmaken met tomatenketchup

Hier in mijn blog hoef ik natuurlijk niet uit te leggen wat jullie in mijn testvideo hieronder kunnen zien. Misschien werkt het onder andere omstandigheden heel erg goed, maar ik vermoed dat het toch echt grote onzin is. Baking soda kan ik me nog wel voorstellen in combinatie met citroen en toch een flink schuursponsje. Maar ja, dan komt het denk ik meer door het schuursponsje dat alles weer schoon wordt. 

De tomatenketchup daarentegen, daar geloofde ik vanaf het begin al niet in. Ja er zit zuur in tomaten, maar dat is niet zo sterk als bijvoorbeeld het zuur van een citroen. Je panbodem schoonmaken met de tomatenketchup geeft vooral heeeeeeeel veel troep. Dus, ik zou het lekker bij de ouderwetse methode houden. YouTube is leuk, maar ook vol met onzin :-p

Blijf op de hoogte!

Ik hoop jullie weer wat aan mijn tips hebben gehad. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie tips, tricks en ervaringen. En, ik ben ook heel benieuwd naar internet schoonmaak hacks die jullie voorbij hebben zien komen. Heb je iets gezien wat misschien leuk is om uit te testen? Laat het me weten! Dat kan natuurlijk via mijn Facebook pagina of YouTube kanaal. En wie weet kunnen we die volgende keer doen.

Bekijk hier mijn tips!