Wat kun je doen voor verkoeling in huis?

Verkoeling in huis
Het is heet! Dus we kunnen wel wat verkoeling in huis gebruiken. Ik heb daar heel handige tips voor om deze hete dag koel en ontspannen door te komen!

Oooooh, wat is het warm! Daarom vandaag wat snelle tips voor verkoeling in huis. Want we hebben het nodig! En kijk ook eventjes bij mensen (je ouders, je buren, noem maar op) hoe zij de hitte doorstaan, want deze warmte kan ook gewoon echt gevaarlijk zijn.

Dus, laten we niet te lang wachten en direct in oplossingen denken zodat we lekker koel de dag doorkomen. Ik heb wat kleine tips die jullie daarbij kunnen helpen. En ik zeg nu alvast, laat de ijsjes en gekoelde drankjes maar lekker in de vriezer of koelkast liggen, want die moet je dus ECHT niet nemen vandaag! Hoe verleidelijk het ook is.

Tip 1: Goed het huis doorluchten

Begin je dag met even goed je huis door te luchten. ’s Ochtends als je opstaat en het nog relatief koel is zet je even alle duren en ramen tegen elkaar open. Laat lekkere frisse en zuurstofrijke lucht naar binnen. 5 tot 10 minuutjes is voldoende. Doe je deuren en ramen weer dicht en hupsakee, de rest van de dag gaan ze niet meer open! Als je ze in die hitte namelijk weer open doet laat je warme lucht naar binnen en dat is precies wat we niet willen! Daar waar de zon vol op staat kun je misschien ook beter gordijnen of lamellen dicht doen. Dat houdt het ook lekker kooooeeeel.

Volg mij op Youtube!

Volg jij mijn Youtube kanaal al? Iedere week deel ik hier handige tips.
Abonneer je dus ook en blijf altijd op de hoogte!

Tip 2: Koele drankjes en ijsjes, WEG ERMEE!

Oh jee, ik realiseer me dat heel veel mensen boos worden op mij omdat ik dit zeg. Maar blijf alsjeblieft van de verkoelende drankjes en ijsjes af. Ze zijn zooooo lekker, maar wist je dat ze je helemaal geen verkoeling geven? Sterker nog ze dragen bij aan een warmer lichaam. Het werkt namelijk als volgt: je lichaam probeert steeds alles op een constante temperatuur te houden. Dat doe je automatisch en kun je niet veranderen. Als je dan koude drankjes of ijsjes nuttigt raakt je lichaam opeens in shock. Er komt namelijk iets kouds naar binnen waardoor de temperatuur heel snel daalt. Het lijkt dus heel even alsof je koeler wordt. Maar je lichaam gaat dit vervolgens compenseren en probeert je lichaam weer op temperatuur te krijgen door radicaal de andere kant op te gaan. Als je dus je lichaam voor de gek houdt door bijvoorbeeld hete thee te drinken probeert ie het juist af te koelen. Slim heh! En vergeet niet voldoende water te drinken!

Tip 3: Draag luchtige kleding

Heel veel van onze kleding bevat kunstvezels. Maar met deze warmte zorgt dat bij veel mensen snel voor extra transpiratie. Heel vervelend natuurlijk. Maar als je luchtige natuurvezels draagt zoals linnen of katoen, dan is dat een stuk aangenamer, geloof me. Dus let even op wat je uit de kast haalt om aan te trekken. Oh ja, en spuit er geen geurtjes op zoals een lekkere parfum, dat vinden bijen en wespen heeeeeel aantrekkelijk. Word je straks achtervolgt door een legertje insecten die je liever kwijt dan rijk bent!

Tip 4: Ventilator aan voor verkoeling in huis

Tja, voor degene die het echt niet volhoudt en ook niet actief naar buiten wil, wat ik heeeeel goed kan begrijpen. Zet die ventilator aan, ga zitten op de bank en verroer je niet. Het is helemaal niet erg om eens een dagje niets te doen! We voelen ons snel heel schuldig als niets uit onze handen komt. Nou ik niet hoor. Als het echt te warm is blijf ik lekker thuis en doe ik eens een dagje helemaal niets. Behalve natuurlijk hier achter mijn computertje! ūüôā En oh ja, wil je nog weten hoe je vanavond lekker koel wel in slaap kunt komen? Ik heb ook handige tips voor je tegen deze zomer slapeloosheid en vermoeidheid overdag.

Op de hoogte blijven!

Nou, ik hoop dat je weer wat aan mijn tips hebt gehad. Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd naar wat jullie allemaal voor handige tips en tricks hebben. Deel ze hieronder, of op mijn Facebook pagina. En wil je op de hoogte blijven van meer handige schoonmaaktips? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief of volg mijn Youtube kanaal voor mijn wekelijkse tips.

Deel dit artikel:

Wat anderen nu lezen

Scroll naar boven
Marja-profiel-transparant

Ik maak gebruik van cookies om je website ervaring te verbeteren. Als je dit niet wilt, klik dan op weiger.