Wat kun je doen voor wat verkoeling in huis?

We kunnen wel wat verkoeling in huis gebruiken. Ik heb daar heel handige tips voor om deze nazomerse hete dag koel en ontspannen door te komen!
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Oooooh, wat is het warm! Daarom vandaag wat snelle tips voor verkoeling in huis. Want we hebben het nodig! En kijk ook eventjes bij mensen (je ouders, je buren, noem maar op) hoe zij de nazomerse hete dagen doorstaan, want deze warmte kan soms ook gewoon echt gevaarlijk zijn voor onze ouderen.

Dus, laten we niet te lang wachten en direct in oplossingen denken zodat we lekker koel de dag doorkomen. Ik heb wat kleine tips die jullie daarbij kunnen helpen. En ik zeg nu alvast, laat de ijsjes en gekoelde drankjes maar lekker in de vriezer of koelkast liggen, want die moet je dus ECHT niet nemen vandaag! Hoe verleidelijk het ook is.

Tip 1: Goed het huis doorluchten

Begin je dag met goed je huis doorluchten. ‘s Ochtends als je opstaat en het nog relatief koel is zet je even alle duren en ramen tegen elkaar open. Laat lekkere frisse en zuurstofrijke lucht naar binnen. 5 tot 10 minuutjes is voldoende. Doe je deuren en ramen vervolgens weer dicht en hupsakee, de rest van de dag gaan ze niet meer open! Als je ze in die hitte namelijk weer open doet laat je warme lucht binnen en dat is precies wat we niet willen! Daar waar de zon vol op staat kun je misschien ook beter gordijnen of lamellen dicht doen. Dat houdt het ook lekker kooooeeeel.

Tekst gaat verder onder de video

Tip 2: Koele drankjes en ijsjes, WEG ERMEE!

Oh jee, ik realiseer me dat heel veel mensen boos worden op mij omdat ik dit zeg. Maar blijf alsjeblieft van de verkoelende drankjes en ijsjes af. Ze zijn zooooo lekker, maar wist je dat ze je helemaal geen verkoeling geven? Sterker nog ze dragen bij aan een warmer lichaam. Het werkt namelijk als volgt: je lichaam probeert steeds alles op een constante temperatuur te houden. Dat doe je automatisch en kun je niet veranderen. Als je dan koude drankjes of ijsjes nuttigt raakt je lichaam opeens in shock. Er komt iets kouds naar binnen waardoor de temperatuur heel snel daalt. Het lijkt dus heel even alsof je koeler wordt.

Maar je lichaam gaat dit vervolgens compenseren en probeert jou weer op temperatuur te krijgen door radicaal de andere kant op te gaan. Als je dus je lichaam voor de gek houdt door bijvoorbeeld hete thee te drinken probeert ie het juist af te koelen. Slim heh! En vergeet niet ook continue voldoende water te drinken! Nog een extra tip: drink ook een beker bouillon. Zout is namelijk goed met deze warmte, het houdt vocht vast. En dat is wat we nu zeker willen!

Tip 3: Draag luchtige kleding

Heel veel van onze kleding bevat kunstvezels. Maar met deze warmte zorgt dat bij veel mensen voor extra transpiratie. Heel vervelend natuurlijk. Maar, als je luchtige natuurvezels draagt, zoals linnen of katoen, dan is dat een stuk aangenamer, geloof me. Dus let even op wat je uit de kast haalt om aan te trekken. Oh ja, en spuit er geen geurtjes op zoals een lekkere parfum, dat vinden bijen en wespen heeeeeel aantrekkelijk. Word je straks achtervolgt door een legertje insecten die je liever kwijt dan rijk bent!

Tip 4: Ventilator aan voor verkoeling in huis

Tja, voor degene die het echt niet volhoudt en ook niet actief naar buiten wil, wat ik heeeeel goed kan begrijpen. Zet die ventilator aan, ga zitten op de bank en verroer je niet. Het is helemaal niet erg om eens een dagje niets te doen! We voelen ons snel heel schuldig als niets uit onze handen komt. Nou ik niet hoor. Als het echt te warm is blijf ik lekker thuis en doe ik eens een dagje helemaal niets. Behalve natuurlijk hier achter mijn computertje! 

En oh ja, wil je nog weten hoe je vanavond lekker koel in slaap kunt komen? Ik heb ook handige tips voor je tegen deze zomer slapeloosheid en vermoeidheid overdag.

Blijf op de hoogte!

Ik hoop jullie weer wat aan mijn tips hebben gehad. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie tips, tricks en ervaringen. En, wil je iedere maand op de hoogte blijven van de laatste tips? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.