Watervlekken verwijderen uit hout (en andere vlekken!)

Watervlekken verwijderen uit je houten meubels, hoe doe je dat? Als je mijn stappen volgt garandeer ik je dat ze zo weg zijn!
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Voor iedereen die houten meubels heeft én last heeft van watervlekken, ik ga je uitleggen hoe je deze er weer uit het hout krijgt. Je moet wat geduld hebben, maar het resultaat is gegarandeerd prachtig. Want die mooie klassieke meubelen verdienen het om te glimmen! Heb je een tafel van bijvoorbeeld mahonie of eiken? Let dan goed op!

Wat heb je nodig?

Om te beginnen is het goed om uit te leggen dat het belangrijk is om de stappen precies zo te volgen zoals ik ze uitleg. We willen uiteindelijk de watervlekken verwijderen en niet erger maken. Dus eerst even de ‘ingrediënten’:

  • Een schaaltje
  • Slaolie
  • Spiritus
  • Een vorkje of lepeltje om alles te mengen
  • Een kurk (heel belangrijk dat het écht kurk is!)
  • Een schone doek of wat keukenpapier, en 
  • Meubelwas

Vraag me niet waarom kurk het beste werkt, de wetenschap erachter is mij geheel onbekend. Mocht jij het weten, ik hou me aanbevolen en deel de reden dan hieronder als reactie! Maar goed, we hebben een kurk. Niet makkelijk tegenwoordig, want ook steeds meer wijnflessen hebben of kunststof kurken of draaiknoppen. Franse en Spaanse wijnen gebruiken meestal nog wel kurken, dus als je er één weet te bemachtigen, wees er dan zuinig op!

Volg mij op Youtube!

Volg jij mijn Youtube kanaal al? Iedere week deel ik hier handige tips.
Abonneer je dus ook en blijf altijd op de hoogte!

Hoe ga je te werk?

Vul het schaaltje eerst op met een laagje slaolie. Doe hier ongeveer net zoveel spiritus bij, of als je zeker wil zijn dat je niet te veel erin giet, doe je gewoon net wat minder dan 50%. Kan het nooit fout gaan. Te veel spiritus kan de vlek erger maken, dat willen we niet. Meng dit nu goed met het vorkje of lepeltje. Blijf dit even goed mengen, want slaolie en spiritus zijn niet elkaars beste vrienden, dus ze scheiden zich ook weer snel als je stopt. Nu pak je de kurk. Meng het mengsel nog even goed met de kurk zodat je ook voldoende van de slaolie en spiritus in de kurk hebt zitten. Ga nu met de kurk op de watervlek cirkeltjes draaien tot er een soort schuim ontstaat. 

Watervlekken verwijderen

Het is belangrijk dat je net zolang doorgaat met de kurk tot dat schuim ontstaat. Dit is namelijk de watervlek die uit het hout naar boven komt. Soms kan dit even duren, belangrijk dat je je geduld bewaart en zeker niet stopt! Nu gebruik je de schone doek om het schuim en de vloeistof weg te vegen. Als het goed is, is het nu gelukt met de watervlekken verwijderen. Tijd om de plek op te poetsen met wat van de meubelwas. Zo glanst dat prachtige houten oppervlak je weer helemaal tegemoet!

Op de hoogte blijven!​

Nou, ik hoop dat je weer wat aan mijn snelle schoonmaaktips hebt gehad. Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd naar wat jullie allemaal voor handige tips en tricks hebben. Deel ze hieronder, of op mijn Facebook pagina. En wil je op de hoogte blijven van meer handige schoonmaaktips? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief of volg mijn Youtube kanaal voor mijn wekelijkse tips.