Muziek luisteren tijdens het schoonmaken

Muziek luisteren tijdens het schoonmaken, het maakt alles zoveel leuker! Ik luister altijd naar jazz, daarom ben ik dit keer bij wat bevriende muzikanten langs gegaan.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0
Of het nu de keuken is, de badkamer of de zolder. Als ik thuis schoonmaak doe ik dat nooit, maar dan ook écht nooit zonder muziek. Strijken is ook zo’n prachtig moment om lekker hard de muziek aan te hebben. Het gaat er een stuk sneller door en het is een prachtig excuus om ongemerkt lekker gek te doen. Want ik zing mee en dans mee. Reken maar van YES!

Jazz muziek luisteren

Iedereen heeft wel een muziekstijl waar je van houdt. Voor mij persoonlijk is dat jazz. Ik ben dol op jazz. Er ligt dus altijd wel een CD (ja ik heb ze nog!), of een telefoon klaar waarmee ik heerlijk naar jazz kan luisteren. Wat dacht je van ‘Get Yourself A New Broom’ van Duke Ellington…lekker toepasselijk ook. Of ‘Sway’ van de enige echte Ratpack: Frank Sinatra, Sammy Davis, Dean Martin. Ik krijg nu al weer zin in soppen!

Jazz avonden

Den Haag en jazz zijn natuurlijk een soort twee-eenheid. Ieder jaar vindt bij ons natuurlijk het North Sea Jazz festival plaats. Maar de stad heeft nog veel meer plekken waar je regelmatig live muziek kunt luisteren. Zo is er bij Café Murphy’s Law ieder maand wel een jazzavond waar gespeeld wordt door legendarische Nederlandse muzikanten. Daarom leek het mee nu eens leuk om in plaats van een schoonmaaktip een videoportret te maken van enkele van deze heren. We hebben in Nederland écht wereldberoemde jazz muzikanten rondlopen en we hebben het niet eens in de gaten!

Jazz pianist Rob Agerbeek

Misschien wel de bekendste van allemaal, pianist Rob Agerbeek is wereldwijd geroemd voor z’n jazz. Hij werd geboren in Jakarta in 1937. En weet je wat zo bijzonder is, hij is volledig autodidact. Hij heeft zichzelf alles aangeleerd en dat allemaal door naar grammofoonplaten te luisteren. Hij wordt ook wel mister Boogiewoogie genoemd, maar hij kan zoveel meer. Ik ben altijd weer verschrikkelijk onder de indruk als je hem zo live hoort spelen.

Trombonist Flip Robers

Flip is ook wel bekend van de Harbour Jazzband. Met zijn band werd hij bekend tot in Japan! Moet je nagaan. Maar ze toerden ook door de Verenigde Staten en Canada. Toch is hij niet fulltime muzikant, want eigenlijk is hij architect en heeft hij z’n eigen architectenkantoor. Elke keer als ik hem hoor spelen word ik vrolijk.Dus draai die volumeknop maar op VOLUIT, pak een emmer, een doek, een stofzuiger en wat je ook maar nodig hebt. Muziek luisteren en schoonmaken, geloof me, het is een ‘match made in heaven’! Of wel een hemelse combinatie. Veel plezier! Maar ik ben ook benieuwd naar jouw favoriete schoonmaakmuziek. Wat galmt er door jouw zitkamer of keuken tijdens het poetsen?