Een bewogen jaar, een nieuw begin

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Het is eindelijk 2021 en hopelijk wordt het een goed jaar. Voor mij was het een jaar van aanpassen en aanvaarden.
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Met veel plezier heb ik jarenlang columns geschreven in week en dagbladen. Eigenlijk tot nu toe. Ik houd van die beknopte verhalen, het is een soort schaken met woorden. Mijn verhalen vind ik op straat, een terras of het nieuws van de dag. Overal zit wel een verhaal in.

Nu we meer thuis zijn, meer teruggeworpen op onszelf (met het eind van het jaar voor de deur) wilde ik mijn eerste échte blog schrijven, voor op de website. Ik maak natuurlijk altijd mijn Super Soptips voor jullie; schoonmaakfilmpjes met tips, testen van producten en het beantwoorden van jullie vragen.

Van tv naar online

Voor mij lijkt het een beetje op het maken van een reality-serie, net even iets anders verpakt dan het programma ‘Hoe Schoon Is Jouw Huis?’, dat ik jarenlang , samen met mijn moeder, succesvol heb gepresenteerd. Het leuke van het werken aan een eigen website, YouTube kanaal, Facebook community én Instagram account is dat ik nu veel dichter bij jullie sta. Je bent sneller in contact met elkaar en dat werkt heel stimulerend. Dat hadden we vroeger bij televisie niet. Ik ben nu bijna 65 jaar en ik denk dat online werken veel puurder is en wel een rimpeltje kan verdragen. Meer dan televisiescherm aan lijkt te kunnen! 🥴

2020 is voor velen en mij, het jaar geworden van ‘Aanvaarden en Aanpassen’. In het begin nog redelijk ongedwongen, maar al snel werd het menens en voelde ik langzaam aan de verandering (aanvaarden) een deel van mijn vertrouwde leven en regelmaat overnemen.

Aanpassen dus!

De afgelopen maanden hebben we meer oog voor elkaar gekregen, respect maar ook onmacht, woede, eenzaamheid en het gemis van een vriendelijk schouderklopje of die omhelzing waar je zo naar hebt leren verlangen. ‘Rouwen’ heeft weer meer betekenis gekregen. Daar ben ik dankbaar voor. Het hoort zo bij het leven, maar mocht bijna niet gevoeld of over gesproken worden. Iedereen was druk  en het leven moest vooral leuk zijn!

Natuurlijk kijk ik heel erg uit naar een ‘normaal’ leven, waarschijnlijk zo halverwege 2021. 🙏 Ondertussen is mijn hartje wel verwarmd, door zoveel dappere mensen die toch weer moedig  en creatief hun leven vorm en inhoud hebben weten te geven. Er liefde tussen mensen ontstaan is, omdat ‘alleen echt dan heel alleen voelt’.

Aanvaarden

De laatste tijd voel ik me wat vaker verdrietig en ook zorgelijk. Lieve vrienden en familie (teveel in één jaar…geen Corona) zijn overleden of ernstig ziek geworden. Dat doet intens veel pijn en vraagt veel aanvaarden. Mijn hart gaat ook zo uit naar de jongeren onder ons. Zo triest te vernemen dat velen zich depressief voelen. Ahhh, ik zou ze zou graag weer vertrouwen willen geven ❤️ En dan al die peuters en kleuters….hoe komt deze wereld nu bij hun binnen met al die grote gemaskerde mensen, zonder weinig tot geen uitdrukking die je herkennen kunt. Hoe raar moet dat zijn?

Een nieuw jaar, een nieuw begin

Voor alle mensen, voor ONS, steek ik iedere dag een kaarsje aan. Ik geloof in de barmhartigheid die ervan uitstraalt. En daarin geloven biedt mij houvast. Dus neem ik over een paar uur afscheid van 2020. Blijf ik openstaan voor ‘Aanvaarden en Aanpassen’. Ik wens jullie allemaal veel vertrouwen toe in 2021. We komen er bovenuit als we onze handen maar blijven uitsteken en ik die van jullie snel weer in de mijne mag voelen.

En ondertussen veel ‘SuperSopGenot’ want Schoon In Je Huis, is ook Schoon In Je Hoofd! Daar blijf ik jullie ook in 2021 met al mijn enthousiasme en tips bij helpen.

Een warme omhelzing,
Marja kus