Vloer dweilen en streeploos schoonmaken

Vloer dweilen en streeploos schoonmaken
De vloer dweilen, ik krijg er regelmatig vragen over. Vooral over hoe je strepen op je vloer voorkomt, of die vettige waas die vaak achterblijft. Nou, daar heb ik wel een oplossing voor! En die is heel eenvoudig. Ik ga precies uitleggen hoe ik dat doe, zodat jij straks ook een prachtig glanzende vloer hebt.

Vettigheid, strepen en zo’n doffe waas die achterblijft. De vloer dweilen blijft voor velen van ons een ondankbare klus. Maar, dat ga ik veranderen, want ik word altijd heel blij van het resultaat. Echt waar! Daarom deel ik vandaag mijn dweil geheim 😉

Waar gaat het mis?

Okay, voordat we beginnen met de vloer dweilen, eerst een uitleg waar het verkeerd gaat. Ten eerste gebruiken we vaak té veel schoonmaakmiddel! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar het is echt waar. Veel mensen denken volgens mij: hoe meer schoonmaakmiddel hoe beter. Maar niets is minder waar. Het is juist: hoe minder schoonmaakmiddel hoe beter. In schoonmaakmiddel zit ook vet en hoe meer we ervan gebruiken, hoe meer vet er achterblijft op de vloer. Dat is ook de reden waarom er vaak zo’n doffe waas achterblijft na het dweilen. 

Drogen, drogen, drogen

Mijn moeder heeft het er bij mij in geramd (op een zachtaardige manier hoor, maak je geen zorgen!). Om strepen te voorkomen moet je na de vloer dweilen, de vloer drogen. Dus de tweede oorzaak van die doffe vloer met strepen is: we drogen niet na! We laten het water meestal opdrogen, terwijl dat dus niet goed is voor de vloer. Belangrijk is dus dat we de vloer dweilen en meteen nadrogen met een schone doek. 

Volg mij op Youtube!

Iedere woensdag is het Super Sop Woensdag en deel ik een nieuwe tip via mijn Youtube kanaal. Abonneer je dus ook en blijf op de hoogte van mijn tips en tricks!

Hete perfecte sopje

Laten we beginnen met de vloer dweilen. Hoe doe je het nu écht goed? Het begint bij het sopje. Ik zei net al: we gebruiken vaak té veel schoonmaakmiddel. Dat doen we dus niet meer. Ik vul een emmer meestal half vol met lauw warm water. Ik voeg er max twee eetlepels schoonmaakmiddel aan toe. In principe kun je hier al mee werken. Om het helemaal een goed sopje te maken voeg ik er meestal ook het volgende aan toe: een paar druppels afwasmiddel, een scheut ammonia en een ui als je het helemaal streeploos wilt hebben!

Vloer dweilen voor glanzend resultaat

We hebben nu het sopje, nu gaan we ook daadwerkelijk dweilen! Ik gebruik altijd een kopstuk van Leifheit of Swiffer, waar ik vervolgens eigen doeken overheen doe. Om het beste resultaat te krijgen heb ik een natte doek én een droge doek. De natte maak ik uiteraard nat met het sopje. Vervolgens doe ik de vloer (in behapbare delen) en droog het direct na met de droge doek. Nou, ik garandeer je, de vloer glanst je tegemoet!

Blijf op de hoogte!

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Of misschien hebben jullie ook handige tips waarmee jullie de vloer dweilen? Laat hieronder een berichtje achter of deel je ervaringen op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn Youtube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruikte bij het dweilen van de vloer, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 Leifheit dweil Click System: http://bit.ly/2XqCcJ2
👉 Swiffer WetJet: http://bit.ly/2pw1f0E
👉 Blue Wonder vloerreiniger: http://bit.ly/35kaVL6

Deel dit artikel:

Advertentie

Wat anderen nu lezen

Scroll naar boven
Marja-profiel-transparant

Ik maak gebruik van cookies om je website ervaring te verbeteren. Als je dit niet wilt, klik dan op weiger.