Zilver poetsen, fluitje van een cent!

Zilver poetsen hoeft niet moeilijk te zijn. Wist je dat je helemaal geen dure middeltjes hoeft te gebruiken om een glanzend resultaat te krijgen?
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0
Zilver poetsen met tandpasta
Maar hoe kun je dat het beste doen? Zilver poetsen is een flinke klus, afhankelijk van hoe je zilver eruit ziet. En dan bedoel ik niet alleen hoe vies het is, maar ook hoeveel krullen eraan zitten. Om je te helpen heb ik tips die het een stuk makkelijker moeten maken. Aan de slag dan maar!

Tandpasta werkt

Sommigen zullen zich afvragen of ik helemaal van het padje ben, maar nee, tandpasta werkt echt! Gebruik een tandenborstel om het zilver in te smeren met tandpasta. Ik gebruik gewoon de normale, eenvoudige witte tandpasta. Er zijn allerlei tubes met kleurtjes, kristallen, noem maar op. De gewone ouderwetse is perfect. Met de borstel kom op alle kleine plekjes waar je normaal niet komt. Even laten inwerken. Goed afspoelen en vervolgens mooi poetsen met een schone, zachte doek.

Aluminiumfolie in een badje

Leg een stuk aluminiumfolie op de bodem van een bak. Gooi een goede hoeveelheid keukenzout erbij. Nu leg je het schoon te maken zilver (werkt overigens ook voor goud) OP het vel aluminiumfolie. Belangrijk dat het zilver in aanraking komt met het folie. Giet heet water in de bak. Dit hoeft niet kokend te zijn, maar absoluut niet koud. rond de 60 graden is al goed. Laat het zilver liggen tot de aanslag en vuiligheid is verdwenen. Je kunt dit gewoon zien met het blote oog. Goed droogmaken en oppoetsen met een zachte doek.

Meer handige tips?

Op zoek naar meer handige tips en weetjes voor het huishouden? Bekijk mijn Grote Super Sopgids! En, met de handige Vlekkenwijzer in mijn boekje heb je voor iedere vlek een oplossing. En vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwbrief.