Deze schoonmaakproducten gebruik ik het liefste

Welke schoonmaakproducten heb ik altijd in mijn keukenkastje staan? En zijn die nu ten tijden van het coronavirus anders dan normaal? Ik laat je graag zien hoe ik het nu doe en welke producten ik het liefste gebruik.
Deze schoonmaakproducten gebruik ik het liefste
Video afspelen

Ik krijg de laatste dagen heel vaak de vraag: “Welke schoonmaakproducten gebruik jij nu met het coronavirus? En maak je nu anders schoon dan normaal?” Mijn antwoord op die vraag: “Nee, ik maak niet anders schoon dan normaal en ook de schoonmaakproducten in mijn keukenkastje zijn niet anders dan normaal. Misschien dan ik alleen wat vaker mijn handen was. Maar dat is het.”

Een goede allesreiniger

Nou, laat ik mijn keukenkastje openmaken en laten zien wat ik dan gebruik. Het eerste dat je zult zien is een goede allesreiniger. We kunnen niet zonder toch? Ik gebruik het om een perfect sopje te maken voor bijvoorbeeld de ramen wassen. Ik gebruik het voor de keuken, de badkamer, noem maar op. Maar, heel belangrijk, ik gebruik er nooit te veel van. Een dopje is meestal al genoeg. Meer schoonmaakmiddel betekent niet dat zaken schoner worden. Het betekent vaak alleen dat er meer strepen achterblijven.

Een fles schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn gebruik ik ook zo af en toe. Ik moet je zeggen, mijn moeder gebruikt het vaker dan ik, maar toch kan een huishouden niet zonder. Schoonmaakazijn helpt tegen vet en vooral ook tegen kalk. Dus als je bijvoorbeeld in de badkamer de douchecabine wil schoonmaken, dan kun je als eerste schoonmaakazijn proberen. Al die kalkvorming en zeepresten, het is in een handomdraai weg. Maar als ik over schoonmaakazijn praat moet ik mijn favoriete variatie natuurazijn noemen, want die gebruik ik nog veel vaker. Voor bijvoorbeeld de was. Het is natuurlijk, effectief en maakt je wasmachine brandschoon van binnen! 

Dit zijn mijn favoriete schoonmaakproducten

Heel veel mensen vragen mij altijd welke schoonmaakproducten ik gebruik. Daarom heb ik ze hier op mijn website op een rijtje gezet voor je. Ik weet zeker dat ze je goed kunnen helpen om je huishouden makkelijk en snel op orde te krijgen.

Afwasmiddel, mijn superheld in de keuken

Een van mijn allergrootste superhelden in de keuken is het veelzijdige afwasmiddel. Oh, wat ben ik een fan! Ideaal tegen vetvlekken, maar ook goed om je handen mee te wassen mocht je geen zeep in de buurt hebben. Ik voeg ook altijd een paar druppels afwasmiddel toe aan mijn sopje, want het ontvet als de beste. Dus ja, mijn keukenkastje heeft altijd, maar dan ook echt altijd een voorraadje afwasmiddel, want oh je als ik zonder zit!

Een fles ammonia

Tja, ik weet wat jullie gaan zeggen: “Ammonia kan ECHT niet meer! Slecht voor het milieu, slecht voor je gezondheid! Marja, hoe kun je het zeggen?!” Toch ben ik het daar niet mee eens. Ammonia is een super ontvetter en de wetenschappelijke meningen zijn zeer verdeeld over hoe slecht het nu werkelijk is. Natuurlijk gebruik ik geen liters tegelijkertijd, maar het zit ook gewoon in ons lichaam. Sterker nog, we plassen het iedere dag uit! Dus mijn schoonmaakmandje kan niet zonder ammonia, sorry. Ik gebruik het nog steeds en blijf het voorlopig gebruiken. 

Dikke bleek is er ook zo eentje

Ook hier krijg ik de naarste opmerkingen over van mensen, maar goed het is niet anders. Dikke bleek gebruik ik graag voor bijvoorbeeld echt hardnekkig vuil op mijn glazen douchecabine. Als schoonmaakazijn niet werkt dep ik de vuiligheid of de witte voegen in mijn badkamer in met dikke bleek. Gewoon een sponsje met een kleine hoeveelheid dikke bleek. In deppen, even een half uurtje laten intrekken en dan met heet water en een borsteltje het vuil weg borstelen. En ja, dikke bleek maakt niet schoon zoals veel mensen zeggen, maar het haalt wel heel hardnekkig vuil weg. En, niet onbelangrijk in deze tijd van het coronavirus: dikke bleek ontsmet wel degelijk. Daarom wordt het ook nog steeds in ziekenhuizen gebruikt. En voor de mensen die het toch nog steeds oneens zijn met me: chloor zit ook in ons drinkwater. Sterker nog, in Nederland is er geen maximum gesteld aan de hoeveelheid chloor die in ons drinkwater mag zitten.

Blijf op de hoogte!

Nou, ik hoop natuurlijk dat jullie wat aan mijn uitleg hebben gehad. Ik ben ook weer heel benieuwd naar jullie eigen tips en tricks. En laat me ook weten hoe jullie thuis jullie dagen doorkomen nu we thuis moeten blijven. Maar nog belangrijker: heb je een vraag? Stel die dan op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruikte in de video, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 Handzeep (stuk): https://amzn.to/3dv0KZ0
👉 No touch handzeep (antibacterieel): https://amzn.to/2UAU9Dz
👉 Foam handzeep (antibacterieel): https://amzn.to/3dthJe9
👉 Dikke bleek: https://amzn.to/2JziN2d
👉 Allesreiniger: https://amzn.to/3bGLDKd
👉 Schoonmaakazijn: https://amzn.to/3aJE05T
👉 Afwasmiddel: https://amzn.to/2JwzfAA

Dit lezen anderen nu
Afzuigkap schoonmaken

Afzuigkap schoonmaken en ontvetten

De afzuigkap schoonmaken is makkelijker dan je denkt. Toch is het een klusje dat vaak wordt uitgesteld. Niet nodig! Zo do je het in een handomdraai.
Handige schoonmaaktips voor een schone kerst en jaarwisseling

Handige tips voor een schone kerst

Tijdens de feestdagen wordt er weer wat afgekookt, geborreld én gegeten. Daarom heb ik wat tips voor een schone kerst en jaarwisseling.
Wat is het verschil tussen soda en baking soda artikel

Wat is het verschil tussen soda en baking soda?

Wat is nu precies het verschil tussen baking soda en soda? Wij zijn in Nederland het meest bekend met de zogenaamde kristalsoda, ofwel gewone soda. Maar steeds meer mensen gebruiken ook baking soda bij de schoonmaak. Ik ga uitleggen wat het verschil is, want er zit wel degelijk een heel belangrijk verschil tussen beiden.