Slaapkamer opruimen en andere tips

De slaapkamer opruimen, het bed opmaken én goed afstoffen. Ik laat zien hoe je dit snel en goed doet. Maar ik heb ook andere tips!
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Wist je dat we een derde van ons leven slapend doorbrengen? Dat maakt ons bedje én onze slaapkamer best een belangrijke plek, waar we daarom ook best wat extra aandacht aan mogen besteden. Betekent natuurlijk niet dat je heel lang bezig hoeft te zijn. Mijn slaapkamer opruimen en het bed opmaken doe ik meestal in zo’n 15 minuten, niet langer. Ik ga uitleggen hoe én waar je op moet letten.

Ik begin met afstoffen

Vergeet het niet, we werken van boven naar beneden, want dan eindig je met stofzuigen en verplaats je geen vuil naar plekken waar je al hebt schoongemaakt. Dus, ik ga aan de slag. In mijn videotip laat ik als eerste zien hoe ik het bed opmaak, maar dat doe ik omdat ik daar ook de meeste vragen over krijg. Dus voor de oplettende kijker: ja, ik begin in de video niet met afstoffen, maar als ik mijn slaapkamer opruim wel! En zoals je weet doe ik dat met een paar oude sokken. Dagelijks verzamelen we heel wat stof, dus regelmatig afstoffen is echt geen overbodige luxe. En een paar oude sokken zijn daar ideaal voor.

Volg mij op Youtube!

Iedere woensdag is het Super Sop Woensdag en deel ik een nieuwe tip via mijn Youtube kanaal. Abonneer je dus ook en blijf op de hoogte van mijn tips en tricks!

Hoe maak ik mijn bed op?

Om te beginnen strijk ik meestal niet mijn beddengoed. Voordat je zegt dat dat ECHT niet kan, ik heb een heel goede reden daarvoor. Ik wil namelijk niet van die vouwen in mijn beddengoed. Dus ik strijk mijn kussenslopen, dekbedovertrekken en hoeslakens op mijn bed. Heel handig én geen ‘irritante’ vouwen waar ik me rot aan erger. Belangrijk is ook om je dekbedovertrek binnenste buiten te wassen en op te vouwen. Zo is het gebruiksklaar zodra ik het bed ga opmaken. Je stopt je handen erin en pakt vervolgens de uiteinden van je dekbed. Zo hoe je de overtrek alleen maar om te draaien en voila! Nu heb je de juiste kan boven. Oh ja, ik gebruik ook altijd een neutrale kleur, dus geen opdruk, want ik draai iedere dag mijn dekbed om. Zo krijgen beide kanten voldoende tijd om steeds te luchten.

Blijf op de hoogte!

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Of misschien hebben jullie ook handige tips waarmee jullie de slaapkamer opruimen of het bed opmaken? Laat hieronder een berichtje achter of deel je ervaringen op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn Youtube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruikte bij de slaapkamer opruimen, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 Kussenslopen: http://bit.ly/2rqM2ys
👉 Dekbedovertrekken: http://bit.ly/34m5gnM
👉 Hoeslakens: http://bit.ly/34iZaVd
👉 Matrassen: http://bit.ly/2OHR4yz