Kerrievlekken verwijderen doe je zo

Kerrievlekken verwijderen is makkelijker dan je denkt. De kleur van de geelwortel die erin zit is heel hardnekkig. Toch is er één methode die goed werkt!
2 keer gedeeld
0
0
0
2
0
0
0

Wij Nederlanders houden van kerrie, of curry. Maar één van de bestanddelen van een goede kerrie is geelwortel, ook wel kurkuma genoemd. En laat die kurkuma nu heel besmettelijk zijn qua kleur. Een kerrievlek is zo gemaakt en trekt direct in de stof, of in hout en je krijgt het er weer heel moeilijk uit. 

Gele vlekken meteen behandelen

Waar gekookt of gegeten wordt, worden ook vlekken gemaakt. Zo gaat dat nu eenmaal. Maar wat kun je nu doen om die kerrievlekken te verwijderen? Als je snel reageert kun je als eerste lauw warm water proberen. In veel gevallen wil dat helpen, maar dan moet je wel heel snel zijn én de stof moet het ook toelaten. Een gladde stof is makkelijker dan een ruwe stof, maar dat spreekt voor zich. 

Pak direct een schone doek, maar deze nat met lauw warm water en dep de vlek van buiten naar binnen, zodat deze niet groter wordt. Deppen is heel belangrijk, want we hebben meestal de neiging om snel snel snel heen en weer te schrobben met water, maar daarmee maak je de vlek groter én gaat de vuiligheid dieper in de stof zitten.

Lees ook

Transpiratievlekken verwijderen

Kerrievlekken verwijderen met spiritus

Maar goed, in de meeste gevallen is lauw warm water niet voldoende. Wat kun je dan nog doen om de kerrievlekken te verwijderen? Mijn antwoord is: spiritus. Ik heb geprobeerd uit te zoeken waardoor het komt dat spiritus zo goed werkt in deze, maar helaas kan ik je niet dé verklaring geven. Dat het werkt is 100% zeker, want ik heb het getest. En ja, de test is geslaagd. Mijn witte servetten zijn weer brandschoon.

Besprenkel de vlekken met de spiritus. Ga niet schrobben, maar vouw het kledingstuk, of de servet in mijn geval, op zodat de spiritus even goed kan intrekken. Gewoon in de wasmachine wassen volgens de voorschriften en voilà, mijn servetten waren weer gewoon wit, zoals ze voor mijn ongelukje waren.

Alternatieve methode met baking soda

Veel mensen zijn fan van baking soda, of zuiveringszout zoals wij het noemen. Hier kun je de kerrievlekken ook mee behandelen. Maak een papje van een eetlepel zuiveringszout met wat lauw warm water. Behandel hier de plek mee en was het vervolgens in de wasmachine. Je kunt ook bronwater met bubbels uitproberen. Ik benadruk uitproberen want sommige mensen zweren erbij, anderen vinden het onzin. Het is gewoon water, alleen dan met bubbels. Dat is helemaal waar. Toch helpen die bubbels soms bij het losweken van vuiligheid. Kwaad kan het in ieder geval niet, dus baat het niet, dan schaadt het niet!

Blijf op de hoogte!

Ik hoop jullie weer wat aan mijn tips hebben gehad. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie tips, tricks en ervaringen. Laat het me weten! Dat kan natuurlijk via mijn Facebook pagina of YouTube kanaal.

Bekijk hier mijn tips!