Clafoutis met kersen, de snelle kersentaart voor ieder moment

Zelfs keuken dummies zoals ik kunnen deze taart met hun ogen dicht maken!

0
263

Gebak, ik ben er dol op. Maar bakken is niet mijn ding. Tot ik deze clafoutis met kersen ontdekte. Een echte Franse kersentaart gemaakt van beslag. Eenvoudiger kan het niet. En dat ga ik je nu bewijzen. Want hier op mijn blog deel ik alleen recepten die iedereen kan maken, die echt heel eenvoudig zijn én die snel klaar zijn. Zonder gedoe, zonder poes pas. Gewoon lekker simpel. 

Deze clafoutis met kersen is het toppunt van simpel. Het enige dat moet gebeuren is het maken van een beslag. Dat giet je vervolgens in de bakvorm met de kersen en klaar ben je. Uiteraard wel nog even in de oven zetten, anders heb je een rietje nodig. Maar ik weet zeker dat letterlijk iedereen dit kan! Dus zodra jullie het zelf ook gaan proberen ben ik heel erg benieuwd naar de ervaringen. Laat daarom hieronder, of op mijn Facebook pagina, een berichtje achter!

Fransen hebben smaak

Tja, dat de Fransen smaak hebben weten we wel. Smaak voor lekker eten. Ik ben dol op Frans eten. Maar Frans koken is niet echt mijn ding. Wat is het tegenovergestelde van een keukenprinses? Al dagen probeer ik erachter te komen wat het juiste woord ervoor is. Maar een keukenprinses ben ik in ieder geval niet! Het moet eenvoudig te maken zijn, snel én het moet lekker zijn. Nou, deze clafoutis met kersen voldoet aan al die punten. Op mijn trip door Frankrijk kwam ik deze taart overal tegen. Het is een soort standaard onderdeel van de Franse keuken. En je hebt ze in alle soorten en maten. Dus toen ik terug kwam uit Frankrijk ben ik thuis op onderzoek uitgegaan en kwam ik uiteindelijk dit recept tegen. Ik garandeer je, dit recept heeft me nog nooit teleurgesteld. Niet in de bereiding ervan, maar zeker ook niet in smaak! Laten we snel beginnen.

lees hieronder het recept

Franse clafoutis met kersen

De clafoutis is letterlijk in 5 minuten samengesteld. Enige dat nodig is, is even wat voorbereiding. In plaats van vanille suiker kun je ook echte vanille gebruiken. Maar eerlijk gezegd mis ik het niet met de vanille suiker én het is daardoor een stuk goedkoper. En pro tip 😉 je kunt de clafoutis taart in de koelkast bewaren. Je zult merken dat het dan de volgende dag nog lekkerder is geworden!

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 100 ml volle melk (halfvolle melk mag ook)
  • 3 eieren + 1 eierdooier
  • 50 gram suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 70 gram bloem
  • 700 gram ontpitte kersen op siroop, uitgelekt
  • een ronde bakvorm van ongeveer 23 cm in doorsnee

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Doe de eieren, de eierdooier, het suiker, de vanille suiker én de bloem in een kom. Mix dit goed door met een handmixer. Voeg vervolgens de slagroom en de melk toe. Mix nog een keer goed door tot je een mooi beslag hebt. Net als bij het maken van pannenkoeken. Giet dit beslag in de bakvorm met de kersen. Ik leg de kersen altijd al uitgelekt op de bodem, maar je kunt ze ook als laatste erbij doen. Het maakt helemaal niets uit. Zet het geheel ongeveer 35 minuten in de oven op 180 graden Celsius en klaar ben je!

Even wat laten afkoelen. Daarna direct een stuk proberen. En zoals ik al zei, als je de clafoutis taart in de koelkast laat staan is deze de volgende dag nog lekkerder. Echt! Geniet ervan. Oh ja, Fransen bestrooien de taart meestal ook nog met wat poedersuiker. Ik zelf vind dat té zoet, maar als je een keer echt wil zondigen, dan kun je dat natuurlijk wel doen 😉

Meer weten?

Ik hoop dat je weer van het recept hebt genoten. Ik haal mijn Franse inspiratie uit het boek Smakelijk Frankrijk. Hier staan heerlijke en vooral eenvoudige Franse recepten in die iedereen kan maken. Jij wordt daardoor nu ook een kleine keukenprinses! Wil je mijn andere recepten bekijken? Neem dan een kijkje op mijn speciale Youtube playlist met recepten. En wil je op de hoogte blijven van alles? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief!

Pfff, nou dat was weer een hele lijst. Voor nu weer veel kookplezier en volgende week een nieuw recept.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here