Rode wijn vlekken verwijderen doe je zo!

De feestdagen zijn weer voorbij, het nieuwe jaar is begonnen, maar misschien zitten de rode wijn vlekken nog in je tafelkleed. Het zijn heel lastige vlekken om te verwijderen, vooral als ze al zijn opgedroogd. Maar ik heb wat tips om zelfs de ergste rode wijn vlekken eruit te krijgen!
0 keer gedeeld
0
0
0
0
0
0
0

Rode wijn vlekken, ik vrees dat we er allemaal wel een keer mee te maken hebben gehad. Maar wat is dé oplossing? Hoe zorgen we ervoor dat we die rode wijn vlekken verwijderen zonder dat er ook maar iets achterblijft? Ik denk dat ik DE oplossing hebben gevonden. Het is een heel eenvoudig doekje en ik heb het voor jullie getest.

Rode wijn vlekken verwijderen zonder bleek

Voordat je roept: ‘Marja je wordt vast betaald om dit doekje aan te prijzen!’ Mijn antwoord is: NEE, ik word niet betaald, door welk merk dan ook. Ik krijg regelmatig producten toegestuurd met de vraag of ik ze kan testen. Dat doe ik graag, want ik ben altijd benieuwd naar nieuwe oplossingen. En deze vlekkenverwijderaar heb ik dus ook getest. Mijn enige conclusie is: het werkt echt! Het werkt zelfs zo goed dat ik het heb toegevoegd aan mijn pagina met favorieten, want ik ben echt verbluft door de resultaten. En dat allemaal zonder bleekmiddel!

Mijn favoriete producten

Omdat heel veel mensen mij altijd vragen welke producten ik graag gebruik, heb ik een aparte pagina gemaakt waar je al mijn favoriete schoonmaakproducten kunt vinden. Ik gebruik alleen maar middelen die 100% gegarandeerd werken, anders komen ze er bij mij niet in! 

In een handomdraai weg!

Zoals je kunt zien in mijn testvideo heb ik spray getest op de rode wijn vlekken. Het is heel eenvoudig. Maak de vlek vochtig met wat water, vervolgens spuit je de vloeistof op de vlek en je ziet gelijk iets gebeuren. Toen ik de vloeistof op de vlekken aanbracht begon het al te verdwijnen. Je moet nu de vloeistof inwrijven. Daarna weer met wat koud water uitwrijven en voila! De vlek is weg. Gegarandeerd! Je kunt het tafellaken of het kledingstuk nu gewoon wassen in de wasmachine en je zult niets meer zien van de rode wijn vlekken. Ook de handige doekjes werken vlekkenloos (kleine woordspeling mag wel in het nieuwe jaar 😉 ).

Ouderwetse middeltjes

Als je van de ouderwetse middeltjes bent dan kan dat natuurlijk ook! Ik ben zelf ook van de oude vertrouwde oplossingen waar je altijd op kunt terugvallen. Voor het verwijderen van rode wijn vlekken is de meest gebruikte oplossing natuurlijk: zout. Dit werkt alleen bij een verse rode wijn vlek, want het zout absorbeert natuurlijk het vocht. Als het een opgedroogde vlek is valt er natuurlijk niets meer te absorberen. Direct een flinke hoeveelheid zout op de vlek strooien en even z’n werk laten doen. Daarna schoonmaken met wat groene zeep.

Jenever, witte wijn, azijn

Eentje die ik regelmatig hoor is jenever. het schijnt heel goed te werken, alhoewel ik deze zelf nog nooit heb uitgeprobeerd. Maar ook witte wijn is een veel gebruikte oplossing. Witte wijn schenken over de rode wijn. Daarna wel goed schoonmaken met water en wat groene zeep. In wijn zit suiker wat ook weer vuil aantrekt als het blijft zitten. Een goede oplossing is ook om wat baking soda over de vlek te strooien, wat witte natuurazijn erover schenken en dan laten inwerken. De baking soda begint flink te schuimen en lost op. Goed droogmaken en naspoelen met koud water. 

Blijf op de hoogte!

Nou, volgens mij voldoende oplossingen om je rode wijn vlekken te verwijderen. Ik ben natuurlijk heel benieuwd naar jullie ervaringen. Of misschien hebben jullie ook nog handige tips? Laat hieronder een berichtje achter of deel je ervaringen op mijn Facebook pagina. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn Youtube kanaal. Vind ik ook leuk 🙂

Boodschappenlijstje

Voor wie nog even wil weten welke spullen ik gebruikte in de video, dit is mijn boodschappenlijstje:

👉 10 stuks vlekkendoekjes: http://bit.ly/vlekdoekje
👉 30ml vlekverwijderaar: http://bit.ly/vlekspray
👉 Voordeelverpakking: http://bit.ly/vlekdoekjespray