fbpx

Lekker barbecueën op z’n Nederlands

Barbecueën met heerlijke recepten
Lekker barbecueën op z'n Nederlands, ik werd onlangs uitgenodigd en was verbaasd over de heerlijke gerechten die ik voorgeschoteld kreeg!

Barbecueën is zo populair geworden in Nederland, het verbaast me iedere keer weer. Van het weekend werd ik uitgenodigd door vrienden in de buurt om langs te komen voor een ‘late summer bbq’. Klinkt fancy, maar was gewoon een barbecue zoals we die allemaal wel kennen.

En ik moet eerlijk bekennen, ze hadden niet alleen hun uiterste best gedaan om er iets speciaals van te maken, het was ook nog echt oprecht lekker. Nu ben ik niet zo’n enorme vleeseter, mijn persoonlijke voorkeur gaat meer uit naar vis. Maar het inspireerde me wel. Plus ik moest natuurlijk direct denken aan: “Hoe maken ze straks hun bbq weer schoon voordat deze wordt opgeborgen voor de winter?”

Geheime recepten

Even navragen bij mijn vriendin hoe ze toch die lekkere dingen had bereid. “Gewoon van het internet! Ik doe niets meer zonder Google!” Nou, dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht van haar. Als er een nog grotere digibeet bestaat op deze wereld dan is zij het wel. “Ik heb hoofdgerecht recepten ingetypt en toen rolde er allerlei lekkere dingen uit die ik heb uitgeprobeerd.” En je bbq schoonmaken en winterklaar maken? “Ach schat, daar heb ik jou toch voor hahahaha” Daar heeft ze dan ook weer gelijk in. Die vriendinnen van mij!

Lekkere desserts

Nagerechten vind ik trouwens altijd een ware heerlijkheid. Koken is leuk, maar bakken is nog leuker. Dus had ik voor deze ‘late summer bbq’ een Franse kersentaart meegenomen. Makkelijk te maken en heerlijk, zelfs als je geen verse kersen hebt zoals nu het geval is. Maar je kunt er ook ander heerlijk fruit voor gebruiken. Echte Hollandse aardbeien bijvoorbeeld. Een van mijn favorieten en écht heerlijk als ze in een taart meegebakken worden. Dus, laat die barbecue maar komen, er zijn tal van lekkere opties die je hiervoor kunt inzetten.

deel deze tip:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Vergelijkbare berichten

Schoonmaak hacks panbodem schoonmaken

Schoonmaak hacks: panbodem schoonmaken met tomatenketchup

De panbodem schoonmaken, hoe doe je dat? Ik test twee veel bekeken YouTube methoden: baking soda én tomatenketchup. Ik ben benieuwd! Het klinkt namelijk redelijk onmogelijk. Maar je komt er pas achter als je het uitprobeert.

Een nieuw jaar met nieuwe kansen

Een bewogen jaar, een nieuw begin

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Het is eindelijk 2021 en hopelijk wordt het een goed jaar. Voor mij was het een jaar van aanpassen en aanvaarden.

Nieuwsbrief
.
advertentie
Marja-profiel-transparant

Ik maak gebruik van cookies om je website ervaring te verbeteren.
Als je dit niet wilt, klik dan op weiger.